HaberlerAltcoin HaberleriMetaverse Haberleri

Metaverse’e olan ilgi çığ gibi büyüdü! En popüler Metaverse kripto para birimi nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Metaverse’e olan ilgi çığ gibi büyüdü! En popüler Metaverse kripto para birimi nedir? Son haftalarda, Facebook adını Meta olarak değiştirmesinden sonra Metaverse küresel ilgi gördü. Ancak bu kripto para birimlerinde yeni bir şey değil. Decentraland, Axie, Enjin, The Sandbox ve diğer projeler bir süredir devam ediyor. Bu yazıda, dikkate alınması gereken ilk 5 Metaverse kripto para birimi hakkında bilgi vereceğiz. Öncelikle Metavserse nedir ona bir göz atalım.

Metaverse’e olan ilgi çığ gibi büyüdü

Metaverse tamamen sanal bir evrendir. Genellikle tamamen sanal bir ortamda yaşamanıza, çalışmanıza ve para kazanmanıza izin veren açık alanlardır. Metaverse ortamı, teknolojinin izin verdiği ölçüde gerçeğe mümkün olduğunca yakın olmaya çalışır.

Makalemize öncü bir Crypto VC olan Rarestone Capital’in kurucusu Charles Read’ın şu sözleri ile devam edelim;

“Bazen bir şekilde gerçekliği taklit eden paylaşılan web tabanlı ortamlar ve insanlar kendilerini ifade edebilir, keşfedebilir ve çoğu zaman çevrelerindeki dünyayı inşa edebilir.”

Metaverse Kripto Paralar Nedir?

Bunlar kripto ile ilgili madeni paralardır ve gelecekte kullanılması planlanmaktadır veya şu anda metaverse’leri bulunmaktadır. Bu paralar genellikle Metaverse ekonomilerinde bir değişim aracı olarak kullanılır ve katıldıkları projelerden yönetişim ve ekonomik teşvikler sağlar.

Aşağıda bahsettiğim 5 projenin çoğu oldukça büyük ve oldukça likit, bu da saygın borsalarda işlem yapmanın kolay olduğu anlamına geliyor.

Aşağıdakiler, dikkate alınması gereken en iyi 5 Metaverse kripto para birimidir;

  • Decentraland (MANA)
  • Enjin Coin (ENJ)
  • Axie Infinity (AXS)
  • The Sandbox (SAND)
  • Star Atlas (ATLAS)

Decentraland (MANA)

2017 yılında kurulan Decentaland, kripto para piyasasında kurulan ilk Metaverse tabanlı projelerden biridir. Decentraland, oyun ve etkinliklerle oynayabileceğiniz, keşfedebileceğiniz ve etkileşimde bulunabileceğiniz Ethereum sanal dünyası kullanılarak oluşturulmuş, kullanıcıya ait bir oyundur.

Roblox ve Minecraft gibi oyunlara aşinaysanız, Decentraland da farklı değil. Decentraland ile bu oyunlar arasındaki en büyük fark, Decentraland’in kullanıcılar tarafından DAO üzerinden yönetilmesi ve zincir üzerine kurulmuş olmasıdır.

Platformla ilişkili üç tür token vardır: MANA, LAND ve ESTATE. Bunların tümü, Merkezsiz Ülke ekonomisinin farklı alanları için birlikte çalışır. Öte yandan platform, kullanıcıları tarafından merkezi olmayan özerk kuruluş Decentraland DAO aracılığıyla yönetiliyor.

Enjin (ENJ)

Axie, Sky Mavis tarafından oluşturulan şifreli bir oyundur.Oyun 2018’de piyasaya sürüldü ve oyuncuların Axies adlı sevimli NFT evcil hayvanlarını üretebileceği, dövüşebileceği ve takas edebileceği Pokémon tarzı bir oyuna benzer. Ağustos 2021’de oyun her gün yaklaşık 1 milyon oyuncuya sahip.

AxieWorld‘den alınan verilere göre, oyunun Ağustos ayındaki anlaşma geliri Temmuz ayında 196 milyon ABD dolarından 364 milyon ABD dolarına yükseldi.Bu gelir, Axie’yi en yüksek sıradaki Ethereum’dan sonra ikinci en büyük gelir getiren proje yapar.

Axie Infinity, oyunu daha uygun fiyatlı hale getiren bir Ethereum yan zinciri olan Ronin yan zinciri üzerine inşa edilmiştir.

Ayrıca oyun iki yerel kripto para birimine sahiptir:

Birincisi borsalarda alınıp satılabilen AXS, diğeri ise oyunda vakit geçiren oyuncular için Smooth Love Potion (SLP).

En büyük satış noktası, kullanıcıların oyun içi gelirlerini fiilen kullanmalarına ve daha sonra oyun dışındaki varlıkları değiştirerek bundan gelir elde etmelerine olanak tanıyan oyun içi gelir modelidir.

The Sandbox (SAND)

Dünyanın en büyük teknoloji yatırımcılarından biri olan SoftBank’ın kısa süre önce yatırım yaptığı The sandbox, dünyanın en büyük yenilikçi risk sermayesi şirketlerinden biri.

Sandbox, oyun ekosistemindeki Ethereum Metaverse‘deki bir projedir. Proje, varlıkları ve oyunları oluşturmanıza, paylaşmanıza ve bunlardan para kazanmanıza olanak tanır. Decentraland‘a benzer, ancak bu proje daha genç bir izleyici kitlesi için daha uygundur.

Sandbox metaverse, oyun pazarının dinamiklerini değiştirmeye çalışan ve yaratıcıları kullanıcı tarafından oluşturulan içerik aracılığıyla üretilen değer için ödüllendiren birkaç blok zinciri tabanlı sanal dünyadan biridir.

Ayrıca SAND, tüm ekosisteme güç sağlayan bir ERC20 tokenidir.

Star Atlas (ATLAS)

Star Atlas, Solana blok zinciri kullanılarak oluşturulmuş blok zinciri tabanlı bir oyun metaverse’dir. Dağıtılmış oyun, gerçek zamanlı grafikler, zorluklar ve çok oyunculu oyunlarla desteklenerek ultra gerçekçi ve etkileşimli oyun oynamayı mümkün kılar. Solana Anlaşması yürürlüğe girdiğinden beri blok zinciri, Star Atlas’ın kullanmaya çalıştığı büyük ölçekli sunucusuz ve güvenilir oyun ortamını başarıyla oluşturdu.

Solana‘nın benzersiz protokolü, varlıklar arasındaki oyun bağlantılarının aktif olarak kaydedilmesini sağlayarak, Star Atlas gibi çevrimiçi çok oyunculu oyunlar için güçlü geleneksel sunuculara olan ihtiyacı temelden ortadan kaldırır.

Güçlü bir oyun içi ekonomi yaratmayı hedefleyen Star Atlas’ta NFT ve şifreli işlemler mümkün hale gelecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.