Bitcoin HaberleriHaberler

MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Bitcoin’i Övmeye Devam Etti!

Bitcoin alımları ve Bitcoin'in bir gün itibari paranın yerini alacağı tahminleriyle tanınan Michael Saylor, dinlediği bir podcast'te önemli değerlendirmelerde bulundu. Saylor, "Bitcoin arttıkça, mantıklı hareket eden hükümetler onu daha çok kullanacak. Sağlam para 19. yüzyılda altındı ama bu unvan şimdi Bitcoin'de."

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bilançosunda 130.000 Bitcoin bulunan MicroStrategy’nin kurucusu ve CEO’su Michael Saylor, Bitcoin Magazine ile yaptığı röportajda, dijital para birimine desteğini yeniden doğruladı. Saylor, en büyük kripto para biriminin ekonomik bir güç olduğunu ve ulusların sonunda Bitcoin’i benimseyeceğini iddia etti.

Saylor, 19. yüzyılda “sağlam para”nın tek biçiminin altın olduğunu, bugün ise Bitcoin’in tek olduğunu iddia etti. Saylor, Bitcoin Magazine podcast’inde şunları söyledi:

“Bugünkü 100.000 dolar gelecekte aynı değerde olmayacak.”

Ekonomik bir enerji türü paradır. 2022’de 100.000$ ekonomik enerjiye sahip olacağınızı varsayalım. Bu enerji için başka mallar da takas edilebilir. İki seçeneğim var: Gayrimenkul satın alabilirim veya uçağa binip seyahat edebilirim. Ya da bir toplantıya ev sahipliği yapabilirim. Bunlar 2022 için geçerlidir. Ancak 1900’de aynı miktarda para size aynı mal ve hizmetleri hemen hemen alamayacak. Çok daha fazlasını sağlayacaktır. 2200’de aynısını sağlamayacaktır.

“Bitcoin anarşi olan yerlerde bile kullanılabilir.”

Hükümetler dünyadaki tüm fiat para birimlerini çıkarır. Ülke çapında kargaşa ve anarşi olduğunda anarşi vardır. Örneğin Afganistan’daysanız ve hükümet düştüyse, bankalar battıysa ve artık vergi toplayacak bir hükümet yoksa, anarşi içindesiniz. Bitcoin, iki Afgan arasındaki bir işlemde ödeme olarak kullanılabilir. çünkü hiçbir devlet bitcoin kullanmanızı yasaklamaz. Tabii ki keçi veya mermi de seçenekler arasında.

“Bitcoin, ulusların benimsemeleri gereken para birimidir.”

Bu kadar çok ulusla ne yapacağız, cevaplanması gereken soru. ya da çok farklı para birimleriyle… Ulusal hükümetlerin yetki vermesi gereken para Bitcoin’dir. Arjantin pesosu son 20 yıldır değer kaybetmesine rağmen aslında kayıp 1800’lerde başladı. Arjantin, şu anda Bitcoin’e geçmeye karar verse, bunu barışçıl bir şekilde yapmazdı. Belki 40 ila 50 yıl içinde. Ardından, barışçıl bir şekilde, ülkeler kendi para birimlerini Bitcoin lehine bırakıp bırakmamayı düşünebilirler. Ancak, şu anda bir tane olacağına inanmıyorum.

“Bitcoin sağlam para birimi haline geldi”

Ya uluslar Bitcoin‘i doğrudan paraya çevirecek ya da ulusal para birimleri Bitcoin tarafından desteklenen türevler haline gelecek. Bitcoin daha popüler hale geldikçe, daha medeni ülkeler onu kullanacak. Bu, ulusların Bitcoin madencilerini ve işletmelerini kabul etmesini mümkün kılacaktır. 19. yüzyılda sağlam para birimi altındı şuan ise Bitcoin…

“özel kurumlar ve Bankalar düşman değil”

75 yaşındaki komaya girmiş biri, Bitcoin’lerini kendi başına saklamış olsaydı ne yapardı? Onlarla ne yapacak? Onlarla yaşamaya devam edecek mi? Ya da belki kalp ameliyatı olacaksam ameliyat masasından kalkamayacağım, bu durumda Bitcoinlerim geri dönülemez bir şekilde kaybolacak. Bu nedenle, bankalar veya diğer ticari kurumlar tarafından Bitcoin saklama hizmetleri sunmak kötü bir fikir değildir. Bankalar size karşı her zaman düşman olan kuruluşlar değildir. Düşmanı olmasanız da, büyükbabanız sizin elektrik ya da otomobil korkunuzu paylaştı. Teknolojinin faydalı olduğu kanıtlandı. Yoksa Bitcoin’i doğmamış çocuğunuza veya torununuza bırakmak basit olmaz mıydı? Yapılabilir. Bu işletmeler herkese yardımcı olabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.