Haberler

Taylandlı Bankacılık Devinden Yapay Zeka Adımı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Tayland’ın en büyük özel bankalarından biri olan Kasikornbank veya KBank, yapay zeka ve Web3 teknolojilerine olan ilgisini ortaya koyarak, amiral gemisi bir fon başlattı. KBank İş Teknolojileri Grubu Başkanı Krating Poonpol liderliğindeki bu hamle, bankanın yapay zeka ve Web3 alanındaki potansiyelini ortaya koymaktadır.

KBank, 100 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle yapay zeka ve Web3 girişimlerini desteklemeyi hedeflemektedir. Bu fon, Asya-Pasifik (APAC) bölgesine odaklanarak, yapay zeka, Web3 ve Deep Tech sektörlerinde faaliyet gösteren girişimleri desteklemeyi amaçlamaktadır.

Taylandlı Bankacılık Devinden Yapay Zeka Adımı

Yapay Zeka (AI) ve Web3 teknolojileri son yıllarda büyük ilgi görmektedir. Gelişen teknoloji ve dijital dönüşüm süreci, bankacılık sektörü dahil olmak üzere birçok şirketi bu alanlara yönlendirmiştir. KBank da bu değişime ayak uydurmak ve geleceğe yönelik yatırımlar yapmak için bu hamleyi gerçekleştirmiştir.

KBank İş Teknolojileri Grubu Başkanı Krating Poonpol, yapay zeka ve Web3 teknolojilerine olan inançlarını açıkça şu şekilde ifade etti: “KXVC, küresel kurucuların KBank ve ortaklarımızla güçlü sinerji ile APAC’taki işlerini genişletmeleri için bir basamak taşı olacak”

Web3 teknolojileri, merkezi olmayan bir internet vizyonunu temsil etmektedir. Bu teknoloji, blockchain ve kripto para birimleri gibi yenilikçi araçlarla birlikte, finans sektöründe bir devrim yaratmayı hedeflemektedir. KBank’ın yapay zeka ve Web3 teknolojilerine yaptığı yatırım, bankanın geleceğe yönelik vizyonunu ve yenilikçi yaklaşımını göstermektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.