Editörden SeçmelerAltcoin HaberleriHaberlerKripto Rehber

NEO Coin Nedir? NEO Madenciliği Yapılır Mı?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

NEO, NEO ağının yerel para birimidir. 2014 yılında Da Hongfei ve Erik Zhang tarafından oluşturuldu. Markası 2017’de gelmiştir. 2017’deki marka değişikliğinden sonra, NEO projesinin sorumluluğu, dijital varlıkları etkin bir şekilde dağıtmak için akıllı sözleşmelerden yararlanmayı içeren bir “akıllı ekonomi” yaratmak oldu.

Yeniden markalaşmadan bu yana, NEO coin Ocak 2018’de 196.85 dolar olan bugüne kadar ki en yüksek fiyatına ulaştı. Ayrıca piyasa değeri açısından diğer kripto para birimlerine karşı 20. sırada yer almaktadır.

NEO Neden icat edildi?

Web sitelerinde, “geleceğin optimize edilmiş dijital dünyasını gerçekleştirmek için blok zinciri teknolojisinin içsel avantajlarından yararlandıklarını” belirtiyorlar, bununla akıllı ekonomi kavramlarını kastedildiği düşünülmektedir.

NEO Nasıl Çalışır ve Arkasında Hangi Teknoloji Var?

NEO’nun bahsetmiş olduğu akıllı ekonomi, dijital varlıklar, dijital kimlik ve akıllı sözleşmelerin birleşimi olarak da tanımlanmaktadır. Birlikte, bu üç şey çalıştığında, akıllı bir ekonomi oluştururlar.

Geleneksel varlıkların dijital varlıklara transferini teşvik etmek istenir. Bu varlıklar merkeziyetçi olacak ve bunları transfer etme süreci akıllı bir sözleşme ile yapılacaktı.

Dijital kimlik, varlıklara atfedilebilecek kişiler veya şirketler için elektronik bir etiket olacaktır.

Akıllı sözleşme, belirli kriterler karşılandığında kendi kendine hareket eden bir kod parçasıdır. Üçüncü taraf veya aracı adam ihtiyacını ortadan kaldırdıkları için dijital varlıkların dağıtımında etkilidirler.

Bu nedenle, akıllı sözleşmeler kullanılarak, gerçekten merkezi olmayan ve güvenilmez işlemler oluşturulabilir. Başka bir deyişle, akıllı sözleşme, koşulları yerine getirildiğinde varlıkları her zaman doğru bir şekilde aktaracağından, işlemde gerekli herhangi bir güven unsuru yoktur.

Bu nedenle, akıllı ekonomi fikri, bu üç kavramın sentezidir ve normal insanların ve şirketlerin dijital kimliklerinin güvenli ve güvenli akıllı sözleşmelerle etkileşime girmesini ve dijital varlıkları değiş tokuş etmesini sağlar.

Ağın iki tokeni bulunur. Birincisi, NEO gerçekten satın alabileceğiniz tokendir. Bölünemez, yani diğer kripto para birimlerinin aksine en küçük birimi her zaman 1 olacaktır. 100 milyon var ve daha fazlası yaratılmayacaktır. NEO, ikinci token olan GAS’ı üretir.

GAS tokenleri ayrıdır ve Dapp’lerin çalıştırılmasının yanı sıra ağdaki işlemler için ödeme yapmak için kullanılır. GAS tokenleri bölünebilir ve bir bozunma algoritması tarafından üretilir.

NEO Gerçek Para mı?

NEO ağının dışında pek bir amacı yoktur. Borsalarda diğer kripto para birimleri ile takas edilebilir, ancak bunun ötesinde ağda en iyi şekilde kullanılır.

Tüm özellikleri nedeniyle, sadece ‘‘para’’dan çok daha fazlasıdır. Ağ üzerinde dApp’ler yapan ve çalıştıran geliştiriciler için hayati önem taşıyan GAS tokenleri üretebilir.

Ücretler ve Masraflar

NEO işlemleri bir ücrete tabidir, ancak bu ücret GAS tokenleri ile ödenir. GAS tokenleri, NEO tokenleri tarafından üretilir.

Bundan böyle, NEO tokenlerinizi satın aldığınızda GAS tokenleri üretmeye başlamalısınız. Bu, doğru bir şekilde ele alınırsa, yapmanız gereken tek gerçek masrafın ilk etapta tokenlerin peşin maliyeti olduğu anlamına gelir.

Ancak NEO tokenlerinizi satın alma sürecinde, çevrimiçi borsaları kullanmak zorunda kalmanızın bir sonucu olarak bazı ücretlere maruz kalmanız olasıdır.

Doğrudan NEO tokenleri için fiat alışverişi yapmak nadir görülür, bu nedenle onları elde etmenin en yaygın yöntemi Bitcoin veya Ethereum gibi daha kolay erişilebilir bir kripto para birimi satın almaktır.

Bu para birimlerinden bazılarına sahip olduğunuzda, borsada NEO ile işlem yapabilirsiniz. Ödeme yönteminize bağlı olarak potansiyel olarak bir depozito ücreti alacaksınız ve para birimlerini değiştirdiğinizde bir işlem ücreti de olacaktır.

NEO’nun Faydaları Nelerdir?

Akıllı ekonomi: En büyük avantajlardan biridir. Geleneksel varlıkları dijitalleştirerek, blok zincirinde olmaları nedeniyle onlara tipik bir dijital varlığın tüm avantajları ve güvenliği verilebilir.

Çoğu dilde kod yazımı: Akıllı bir sözleşme oluşturmak, geliştiricinin yeni bir kodlama dili öğrenmesini gerektirmez. Çoğu programlama diliyle uyumludur. Bu, NEO ağını geliştiriciler için daha cazip hale getirir ve böylece benimseme ve büyüme potansiyelini artırır.

Hızlı işlemler: Rakiplerinden biri olan ve yalnızca 15 civarında işlem yapabilen Ethereum’a kıyasla saniyede 10.000’den fazla işlemi gerçekleştirebilir. Bu, rakip madeni paralara karşı hız açısından inanılmaz derecede rekabetçi olmasını sağlar.

Destek: Çin hükümeti ve Alibaba gibi büyük şirketler tarafından destekleniyor. Bu, algılanan egemenliğini tehlikeye atabilirken, aslında hükümetin desteğinin meşrulaştırıcı bir etkisi olduğu için Çin’de son derece popüler olmasına hizmet etti.

Ne Kadar Güvenli?

Platform henüz ağında ciddi bir saldırıya maruz kalmadı. Bu, gelecekte asla olmayacağı anlamına gelmese de, herhangi bir blok zinciri ağının güvenlik açısından övünebileceği kadar iyi bir iltifattır.

Kayıtlı düğümler, ağın başarılı güvenliğinde büyük rol oynar. İşlemleri doğrulamak için bir düğüm olmak için, kişinin kimliğini kaydetmesi ve bir inceleme sürecinden geçmesi gerekir. Bu, yalnızca güvenilir kişilerin düğüm olabilmesini sağlar ve bu başarısız olursa, NEO onları sorumlu tutmak için tüm bilgilerine sahip olur.

NEO Madenciliği

NEO madenciliği yapılamaz. 100 milyon tokenlik sabit bir arz vardır ve bu nedenle tokeni elde etmenin tek yolu onu bir borsada satın almaktır.

İşlemleri doğrulamak için bir hisse kanıtı sistemi kullandığından, bir Proof of Work sisteminde görüldüğü gibi madencilik yerine başkalarının işlemlerini doğrulamaya yardımcı olmak için tokenlerinizi stake ederek NEO kazanmak mümkündür.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.