Haberler

Thodex’in Kurucusu Faruk Fatih Özer’e Hapis Cezası

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer, kaçakçılık suçundan 7 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edildi.

Mahkemenin kararıyla, Özer’in kaçakçılık suçlamasıyla yargılandığı davada 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Thodex’in kurucusu olan Faruk Fatih Özer, “kaçakçılık” suçlamasıyla yargılandığı davada 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen kararın bir parçası olarak, hükmün açıklanmasının geriye bırakılması da kararlaştırıldı.

Duruşmada, tutuklu olarak bulunan Faruk Fatih Özer, suç tarihinde şirketin yetkilisi olmadığını ve şirketine kayyım atanmış olduğunu iddia etti. Özer, defterleri sunamayacağını belirtirken, beraat talebinde bulundu ve herhangi bir ceza verilmesi durumunda hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını istedi.

27067
Thodex'in Kurucusu Faruk Fatih Özer'e Hapis Cezası 3

Thodex Kurucusu Faruk Fatih Özer, Hapis Cezasına Çaptırıldı

Mahkeme, Vergi Usul Kanunu’nun “kaçakçılık” suçunu düzenleyen maddesine göre Özer’e önce 18 ay hapis cezası verdi. Ancak takdiri indirim maddelerini uygulayarak cezayı 7 ay 15 güne düşürdü ve hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, Faruk Fatih Özer’in 2017 yılına ait hesapların incelenmesi sırasında, tebligata rağmen inceleme dönemine ilişkin defter ve belgeleri yasal süresi içinde ibraz etmediği gerekçesiyle “kaçakçılık” suçundan cezalandırılması talep edilmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.