HaberlerBitcoin Haberleri

Uzman İsimler, Bitcoin’deki Sert Düşüşün Nedenlerini Yorumladı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası, “kaldıraç oranını azaltma olayı” olarak tanımlanan hafta sonu gerçekleşen satışın ardından Pazartesi günü düşüşünü sürdürdü. Bu satış artık geride kalmış olsa da, bazı traderlar piyasa düzeltmesinin uzun süreceği konusunda endişelerini sürdürüyor.

Uzman İsimler Bitcoin Düşüşünü Yorumladı!

Bloomberg, Fundstrat‘ın Dijital Varlık Araştırma Başkanı Sean Farrell’in şu ifadelerini aktardı: “Kripto piyasasının geri kalanı, ekonomideki olayları Bitcoin’den çok daha hızlı bir şekilde atlatıyor.” Farrell’e göre, “Bu durum Bitcoin’deki yoğun kurumsallaşma düzeyine işaret ediyor.”

Farrell, son günlerde traderları endişelendiren faktörler olarak koronavirüsün Omicron varyantı hakkındaki haberlere, Fed’in beklenenden daha erken potansiyel tapering kararına verilen tepkilere ve türev piyasasındaki hareketlere dikkat çekti.

Hafta sonu kısa ve orta vadeli bir ayı piyasası potansiyeline ilişkin uyarılarda bulunan traderlar arasında The Wolf All Streets olarak bilinen Scott Melker yer alıyordu.

Pazar günü tweet atan Melker, hızlı bir toparlanmanın gerçekleşme potansiyelinden “şüphe ettiğini” ve 69.000 doların “bir süre daha zirve olarak kalacağını” söyledi.

Türevlerde Kaldıraç Oranının Azaltılması

Kripto piyasası genelinde fiyatlar düşerken Cumartesi günü sert bir şekilde düşen Bitcoin pazarı açık faizi, hafta sonu boyunca düşmeye devam etti.

Coinglass verilerin göre Cumartesi günü çöküş sonrası saatler 20:00’ı gösterirken 16.92 milyar dolarda duran borsalardaki Bitcoin vadeli işlemlerinin açık faizi, Pazartesi günü yazı kaleme alınırken 16.45 milyar dolarda duruyor.

Hafta sonu görülen satış hakkında yorum yapan on-chain analitik firması Glassnode, Bitcoin vadeli işlemlerininin açık faizinin neredeyse dörtte birinin bir günde silinmesiyle bunu “önemli bir kaldıraç oranını azaltma olayı” olarak nitelendirdi.

Bununla birlikte Glassnode, borsalara girişlerin nispeten düşük seviyelerde kaldığını söyleyerek düzeltmenin bazılarının korktuğu kadar derin olmayabileceğini belirtti. Firmanın bir tweet’ine göre, borsalara “önemli” kripto girişleri oluyor, ancak yine de “Mayıs ayına kıyasla daha az giriş gerçekleşiyor.”

Sotiriou, “ABD zaman dilimiyle Cuma gecesi gerçekleşip likidite açısından en düşük dönemlerden biri olan Asya’nın hafta sonu ile çakışması bu kaldıraç azaltma olayını daha da kötüye sürükledi. Kaldıraç önceki çöküşlerden daha düşük olsa da, etkisi daha büyüktü” dedi.

Sotiriou’ya göre bu durum, piyasalar zaman içinde daha verimli hale gelse de, bu mecburi satış durumlardan kaçınmak için kat edilmesi gereken uzun bir yol olduğunu gösteriyor.

Hisse Senetleri ile Bitcoin Arasındaki Bağlantı

Bu arada kripto piyasasında hafta sonu görülen düşüş, hafta sonu öncesinde başlayıp Asya zaman dilimiyle pazartesi sabahı da devam eden hisse senedi piyasalarındaki düşüşü izledi. Analistlere göre, piyasadaki tedirginlik koronavirüsün yeni Omicron varyantının ortaya çıkmasına bağlanabilir.

Bugün Reuters’e açıklama yapan Aizawa Securities’in Fon Yöneticisi Ikuo Mitsui, “Piyasa oynaktı ve yatırımcılar Omicron varyantı ile ilgili ayrıntıların peşinde koştuğu sürece böyle olacak” dedi.

Bununla birlikte kripto analisti Benjamin Cowen şu yorumda bulundu:

“Bitcoin’in hisse senetleri gibi davranması şart değil. Aksine geride bıraktığımız yıl boyunca hisse senetleri daha çok Bitcoin gibi davranmaya başladı.”

Hafta sonunda görülen fiyat hareketleri hakkında yorum yapan otomatik ticaret botu Cryptohopper‘ın CEO’su Ruud Feltkamp, satışı açıklamak için hisse senetleri ile kripto piyasası arasındaki bağlantıya dikkat çekti.

Feltkamp, “Kripto piyasaları çok volatil bir hale geldi. Omicron varyantı ve geleneksel finans piyasaları üzerindeki baskının da Bitcoin’i etkilediği görülüyor. Buna karşılık 2017 boğa piyasasında da %38’e varan birkaç düşüş görüldü” dedi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.