Editörden SeçmelerAltcoin HaberleriHaberlerKripto RehberNFT HaberleriSponsorlu

NFT Nedir, NFT Alan Adı Nasıl Alınır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz NFT git gide popülerliğini arttırıyor. Bu NFT çeşitleri arasında en popülerleri NFT dijital sanat eserleri, NFT alan adları, NFT oyun içi öğeler’dir.

NFT‘ler, Elon Musk, Snoop Dogg, Paris Hilton ve daha pek çok ünlünün kripto sanat çılgınlığına katıldığı dijital varlık topluluğudur. Sosyal medya ve haberlerde sıkça karşılaştığımız NFT’ler Nedir? NFT kısa ömürlü bir çılgınlık mı? Yoksa yatırım dünyasını sonsuza kadar değiştirecek bir endüstri mi? Gelin hep birlikte inceleyelim…

NFT Nedir? NFT Özellikleri Nelerdir?

Basitçe anlatmamız gerekirse, NFT “Non Fungible Token”, benzersiz bir dijital varlıktır. Sanat, müzik, video ve oyun içi nesneler gibi gerçek hayattaki nesneleri temsil ederler. Bu nesneler çevrimiçi olarak alınıp satılırlar ve çoğu kez kripto para birimi kullanılarak satın alınırlar. Çoğu NFT, açık kaynaklı bir blok zinciri olan Ethereum blok zincirinin bir parçasıdır.

NFT, değiştirilemez belirteçlerin kısaltmasıdır. Bazen kripto koleksiyonları olarak da adlandırılır.

Özetleyecek olursak bir NFT, ayırt edici özelliklere sahip olduğu için başka bir şeyle değiştirilemez buna örnek olarak da Vinci’nin Mona Lisa tablosunu gösterebiliriz.

NFT’leri özellikleri şunlardır:

  1. Değiştirilemeyen her jetonun benzersiz bir tanımlayıcısı vardır
  2. Her jetonun bir yaratıcısı ve bir sahibi vardır. İçerik oluşturucu veya sahip olarak kendinizi doğrulamak kolaydır.
  3. NFT’ler diğer belirteçlerle değiştirilemez. Her biri tamamen benzersizdir.
  4. NFT’ler Ethereum’a dayanmaktadır.
  5. Ethereum gibi bir NFT pazarında satılabilir veya tüketiciden tüketiciye satılabilirler.

NFT’lerin Kripto Paralardan Farkı

NFT‘ler, kripto para birimi Bitcoin gibi değiştirilebilir bir token ile karıştırılmamalıdır. Bitcoin, merkez bankası veya tek bir yöneticisi olmayan dijital bir para birimidir. Bir aracıya ihtiyaç duymadan Bitcoin ağı üzerinden kullanıcıdan kullanıcıya gönderilebilir. Ayrıca, iki Bitcoin arasında hiçbir fark yoktur, iki Amerika Birleşik Devletleri bir dolarlık banknotları gibidirler. Değiştirilebilir, fiziksel olarak aynı ve aynı miktarda değerde. NFT’lerde ise bu durum farklıdır.

Dünyanın En Pahalı Nft Örnekleri
Dünyanın En Pahalı Nft Örnekleri

Dünyanın En Pahalı NFT örnekleri

Çoğu zaman dijital sanatla ilişkilendirilse de NFT’ler çevrimiçi olarak herhangi bir ürüne başvurabilir. Bilinen en pahalı NFT, Beeples “Everydays: The First 5000 Days” isimli eseridir. Eser bu yılın ortalarında 69 milyon dolara satıldı.

NFT’lerin bazı örnekleri şunları içerir: benzersiz dijital sanat eseri, bir video, gifler, bir deneme, dijital koleksiyon, bir video oyunu öğesi, tasarımcı spor ayakkabıları, bir etkinlik için çevrimiçi bilet ve bir alan adı. Ancak, NFT’ler hala çok yeni. Benzersiz olan ve bireysel sahiplik kanıtı gerektiren her şeyi içerdiklerinden, gelecekte NFT olarak tanımlanan çok daha fazlası olabilir.

NFT Alan Adlarına İhtiyaç Artacak!

NFT yatırımlarına olan ilgi arttıkça, NFT’lerin işlemlerini gerçekleştiren daha fazla web sitesi olacaktır. Böylece NFT ile ilgili alan adlarına artan bir ihtiyaç duyulmaktadır. Alan adı şirketi Donuts, trend olan anahtar kelimelerin aylık piyasa raporunda, 2021’de Mart ve Nisan aylarında NFT alan adlarında büyük bir artış olduğunu bildirdi.

NFT Endüstrisinde Alan Adlarının Önemi

Alan adları, üzerine işlerimizi inşa ettiğimiz dijital gayrimenkullerdir. Müşterilerin bize ulaşması için bir portal sağlarlar. Alan adları, 2021’deki kadar değerli veya önemli olmamıştı . Amerika Birleşik Devletleri E-ticaretinin yükselişi, NFT’lerin artan satışlarıyla el ele gidiyor. Dünyada 4.27 milyar İnternet kullanıcısı var ve bir web sitesi bunların her birine erişim sağlıyor.

Bu, NFT endüstrisindeki alan adları için geçerlidir. Unutulmaz bir NFT alan adıyla bu dijital gayrimenkul, hem NFT alıcıları hem de satıcıları için bir hedef haline gelecek. Ek olarak, bir alan adı NFT’lerle birçok özelliği paylaşır. Kanıtlanmış mülkiyete sahip her biri benzersizdir ve değiştirilemez.

NFT Alan Adı Nereden Alabilirim?

Milyonlarca süresi dolmuş alan adı, sahiplerinin bunları yenilemek için ödeme yapmadığı her ay piyasaya çıkar ve kayıt olmak isteyen herkesin kullanımına sunulur.

Bu pazar yerleri birçok pazarlığa ev sahipliği yaparken, ileri görüşlü yatırımcılar herkesten önce trend alan adlarını koleksiyonlarına katabilir yüksek kazançlar karşılığında satabilir.

NFT yatırımlarının sayısı arttıkça, pazar yerlerinin ve işlem yerlerinin çevrimiçi olması çok önemli olacaktır. NFT ile ilgili tek kelimelik ve akılda kalıcı bir anahtar kelimeye sahip olmak, dijital para biriminin yeni dünyasında başarının anahtarı olacaktır.

NFT domaini alanında başarılı olmayı hedefleyen  projelerden biri olan Privapp.Network yakın zamanda Türk yatırımcılarının ilgi odağı olacağı düşünülüyor. Privapp Network’da dilediğiniz Priva alan adına sahip olabilir bu alan adlarından yüksek kazançlar edebilirsiniz.

Henüz beta aşamasında olan Priva NFT Domain ön siparişinizi  Privapp Network sitesinden vererek NFT dünyasına adım atabilir uzun vadede kendi koleksiyonunuzu oluşturabilirsiniz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.