Kripto RehberEditörden Seçmeler

NU Coin Nedir? NuCypher Nasıl Edinilir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Blockchain teknolojisiyle ilgili en hassas konulardan biri, verilerin şifreli olarak paylaşılabilmesidir. Verilerin şifrelenmiş, “encrypted” olması, erişim kontrolü ve şifre yönetimi ihtiyacını doğurur. Aynı zamanda, veri teknolojisindeki gelişmelerin endişeleri artırdığı bilinmektedir. NuCypher Ağı, veri şifreleme ve depolamanın şifresini çözmek için ortaya çıktı. Bu yazımızda NuCypher nedir sorusuna cevap ararken NU tokeninin işlevselliğini mercek altına alacağız.

Kısaltma: NU
Blockchain:Ethereum
Token Türü: “Fayda”, amaçlı
Toplam Arz: 3,89 Milyar (Artırılabilir.)
Tirkülasyon: 687.500.000 (15 Ekim 2021 itibarıyla)

NuCypher, eski Curve projesi kurucuları Mikhail Egorov ve MacLane Wilkison tarafından ortaklaşa kuruldu. NuCypher’ın prospektüsü 2017’de yayınlanmış olsa da, test ağı 2018’in sonlarına kadar kullanıma sunulmamıştı

Egorov şu anda Moskova Fizik ve Teknoloji Enstitüsü’nde araştırmacıdır. Diğer bir kurucu ortak olan MacLane, deneyimli bir yazılım mühendisidir. Aynı zamanda, MacLane blok zinciri ekosistemine katılmadan önce tanınmış bir yatırım bankası olan Morgan Stanley’de çalıştı.

Hepimizin bildiği gibi, ikisi bir yıl sonra ortaya çıkan çarpıcı girişim için Y Combinator platformuna katıldı.

Nu Coin Nedir? Nucypher Nasıl Edinilir?

NuCypher’ın Temel Özellikleri

NuCypher Ağı, ana ağ sürecini Ekim 2020’ye kadar tamamlamadı. Toplamda, ağ düğümlerine 45 milyon dolar değerinde NU token dağıtıldı.

Birçok blok zinciri projesinin aksine, NuCypher diğer blok zinciri projelerine bir gizlilik katmanı eklemeyi amaçlar.

NuCypher, merkezi olmayan internet için üç temel teknoloji sunar. Bunlar; PRE (yeniden şifreleme), TSS (eşik imza) ve DKG (dağıtılmış anahtar oluşturma). Bu nedenle, blok zinciri ağının güvenliği artırılabilir.

Bu arada, NuCypher’ın bir şifreleme kitaplığı var. NuCypher projesi, kod tabanına paralel olarak çalışır ve blok zinciri dünyası için açık kaynak kodu sağlar.

NuCypher, Ethereum üzerinde geliştirilmiş bir “Layer 2” çözümüdür ve bir PoS (Proof of Stake) algoritması kullanır.
Yeni düğümlerin ağa katılması için en az 2000 düğümün toplam 353.913 NU stake etmesi gerekir.

NuCypher Nasıl Edinilir?

NU tokenları, küresel kripto para borsalarında işlem görmektedir. NU tokenlerini Binnca, OKEx ve Huobi Global gibi popüler merkezi kripto para borsalarından satın alabilirsiniz. NU tokenları Sushiswag ve Uniswap gibi popüler merkezi olmayan kripto para borsalarından da satın alabilirsiniz.

Bir Günde Yüzde Yüzde 850’lik Artış

NU bu günlerde şaşırtıcı bir fiyat artışıyla konuşuluyor. 8 Kasım 2022’de kripto para birimi $0,141680 dolardan işlem görmektedir. Kripto para biriminin piyasa değeri 1,863,131,421 TL’dir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.