HaberlerAltcoin Haberleri

Popüler gelişme: Bu altcoin hacklendi ve fiyatı düştü!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Popüler gelişme: Bu altcoin hacklendi ve fiyatı düştü! Bir bilgisayar korsanı 96 şifreli cüzdanın özel anahtarlarına el koydu ve bu süreçte PYR adlı Polygon tabanlı Vulcan Forged altcoin projesinden yaklaşık 4,5 milyon birim çaldı. Toplamda ise yaklaşık 140 milyon ABD doları çalındı.

Vulcan Forged platform saldırı uyarısı: Altcoin fiyatları keskin bir şekilde düştü

Popüler Gelişme: Bu Altcoin Hacklendi Ve Fiyatı Düştü!
Popüler Gelişme: Bu Altcoin Hacklendi Ve Fiyatı Düştü!

Şirketin etkilenen kullanıcıları hazinesinden çekilen fonlarla entegre etme sözüne rağmen kullanıcılar hayal kırıklığına uğradı ve bugün erken saatlerde çalınan fonların yarısını iade ettiğini iddia etti. PYR, son 24 saatte %30’dan fazla düştü, Pazar günü 32 doların üzerindeyken, yazı yazılırken 21 doların altına düştü. Şirket CEO’su Jamie Thomson’a göre bilgisayar korsanları, Vulcan Forged’in müşterilerinin yönetmesine yardımcı olduğu bir depolama cüzdanını hacklemeyi başardı. Sorun, cüzdan çözüm sağlayıcısı Venly değil, Vulcan Forged’ın güvenlik açığıdır.

Thomson, bugün şirketin sosyal medya hesaplarında paylaştığı bir videoda birinin sunucusunu kullandığını söyledi. Raporlara göre, şifreleme ve NFT varlıklarını görüntüleyen bir araç olan MyForge’daki Venly kimlik bilgileri ve kullanıcı özel anahtarları çalındı. Thomson, gelecekte merkezi olmayan cüzdanlar dışında başka bir şey kullanılmayacağını ve bu sorunla bir daha asla karşılaşılmayacağını belirtti.

140 milyon ABD doları, devasa oyun ekosistemi için çok büyük bir para. Etherscan’a göre, borsalardaki cüzdanlar da dahil olmak üzere 6.501 cüzdan PYR’ye sahip. Buna karşılık, 45.073 cüzdan Axie Infinity jetonlarına sahiptir. Nispeten az sayıda kullanıcı arasındaki yüksek token oranı göz önüne alındığında, bilgisayar korsanları, topluluğu hedef alan balinalar aracılığıyla cüzdan başına ortalama 1,46 milyon dolar çaldı. Bu saldırı, Vulcan Forged’ın piyasa değerini bugünün 612 milyon ABD dolarından 400 milyon ABD dolarına düşürdü.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.