Metaverse HaberleriHaberler

AKP Milletvekilinden Metaverse Açıklaması!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

AKP milletvekilinden metaverse açıklaması. Metaverse kavramı her geçen gün hayatımızda daha da yaygınlaşıyor. Başlangıçta sadece birkaç kişi bu konuya girmeye cesaret etti, ancak şimdi büyük şirketler ve ülkeler metaverse üzerinde çalışmaya başladı.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey, TBMM’de yaptığı konuşmada metaverse ile ilgili bazı tespitlerde bulundu.

Mustafa Canbey, Metaverse Hakkında Konuştu

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey 22 Nisan’da TBMM’de yaptığı konuşmada Metaverse’e atıfta bulundu. Canbey’e göre, günümüzün en çok konuşulan konularından biri olan Metaverse, gerçek dünyayı sanal dünyaya taşımayı vaat ediyor.

Yerli otomobil TOGG’a atıfta bulunan Canbey, “TOGG markamız, blockchain şirketi AVAX ile anlaşarak blockchain teknolojisinde öncü olacak” dedi. Şunları söylemeye ve açıklamaya devam etti:

Meclis’te yaptığımız çalışmaların yanında AK Parti olarak bu dijital çağa adapte olarak, partimizin 7’nci Olağan Kongresinde tüzük değişikliği yaparak Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığımızı kurduk.

AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı’mız Türkiye’de siyasi alanda bir ilke imza atarak, Genel Başkan Yardımcımız Ömer İleri’nin başkanlığında farklı ortamlardan katılımcılarla siyasi alandaki ilk metaverse toplantısını gerçekleştirmiştir.

Yine geçtiğimiz günlerde AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı’mız tarafından ‘Gelecek, onu tasarlayana aittir’ mottosuyla düzenlenen ‘Forum Metaverse’ toplantısı bu süreci tüm yönleriyle ele aldığımızın örneklerindendir.

Mustafa Canbey, Metaverse Hakkında Konuştu
Mustafa Canbey, Metaverse Hakkında Konuştu

Metaverse Alanında Önemli Adımlar Atmanın Hazırlığını Yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın basın sekreteri Mustafa Canbey geçtiğimiz günlerde “Gelecek dönemi dijital seferberlik aşaması olarak ilan ediyorum” dedi. Yaptığı açıklama bu konudaki hassasiyetini ortaya koyuyor.

Canbey, sözlerini şöyle tamamladı:

Metaverse kavramını büyük dijitalleşme resminin bir parçası olarak görüyoruz. Bu kavramın şu an somut olarak ne olduğu belli olmasa da on yıllar sonra dünyanın, fiziksel ve sanal alanı birleştiren bu yapıya daha çok meyledeceğini tahmin ediyoruz.

Türkiye olarak bu konuda önemli adımlar atmanın hazırlıklarını yapıyoruz. Hem altyapı hem de içerik üretimi yaparak bu teknolojinin yalnızca tüketicisi olmamayı, üreticisi de olmayı hedefliyoruz.

Bu konudaki ufkumuz ise kendi medeniyet birikimimizle bu teknolojileri örtüştürmektir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.