Haberler

Ripple CTO’su Elon Musk’ı Twitter Konusunda Eleştirdi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ripple CTO’su Elon Musk’ı Twitter konusunda eleştirdi. Ripple’ın baş teknoloji sorumlusu David Schwartz, Elon Musk’ın yakın tarihli bir tweetine yanıt verdi ve Tesla CEO’sunun Twitter’daki son devralma çabası için iddia edilen gerçek sebebini tartıştı.

Üst düzey bir Ripple yetkilisine göre Musk, sosyal medya devini  “tercih ettiği siyasi konuşmaya düşünceye dahil etmek” için kullanmak istemekle suçladı.

David Schwartz, Elon Musk’ın dünkü tweetine tepki göstererek, Musk’ın herhangi bir sosyal medya ağı için en iyi denetleme standartları önerisini tartıştı.

Musk kısa süre önce şirketi özel hale getirmek için Twitter’ı 54.20 dolara nakit olarak satın almayı teklif etti. Bundan önce, kendi sosyal medya platformunu başlatmayı ciddi olarak düşündüğünü tweetledi ve dünyanın en zengin adamının etkisini şu anda çalıştığı alanların dışına yaymak isteyebileceğini ima etti: uzay, e- arabalar ve internet bağlantısı.

Twitter kullanıcılarının çoğunluğu Musk’ı ve onun Twitter’ı ele geçirme planını destekliyor gibi görünüyor; ancak, Ripple CTO’su da dahil olmak üzere birçok kişi buna karşı çıkıyor.

Musk’ın tweet’ine yanıt olarak Schwartz, ” “Bir sosyal medya platformunun politikaları, soldaki ve sağdaki en uç %10’luk kesim eşit derecede mutsuzsa iyidir”” diyerek bu düşünceyi eleştirdi:

Bu, saçma bir şekilde kötü işleyen inanılmaz derecede kötü bir politikadır. Mantıksız insanları ödüllendirir ve makul insanları cezalandırır. Ve ekonomiden alınacak bir ders varsa, o da insanların teşviklere tepki vermesidir.

Ripple CTO’suna göre Musk’ın amacı, özgür konuşma için ideal bir platform yaratmak değildi.

Gerçekte Schwartz, Musk’ın beğendiği siyasi düşünce için daha iyi koşullar elde etmek ve büyük bir Twitter paydaşı olarak karşı çıktığı siyasi görüş için “daha fazla kötü muamele” olasılığını elde etmek için Twitter’ın ılımlılık politikasını değiştirmeyi hedeflediğine inanıyor.

Musk kısa süre önce Ted‘in kurucusuyla yaptığı bir röportajda Twitter’ın insanların kendilerini ifade etmekte özgür olmaları gereken küresel bir şehir meydanına dönüştüğünü iddia etti. Mikroblog platformunun satın alınması ve özelleştirilmesinin arkasındaki itici güç buydu.

Musk’ın Twitter’ı ele geçirme hırsı, Musk’ın Twitter’a sahip olan son kişi olduğunu iddia eden Dogecoin‘in kurucu ortağı Jackson Palmer da dahil olmak üzere birçok kişi tarafından eleştirildi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.