HaberlerTüm Haberler

Thodex Davasında İlk Duruşma Bugün Gerçekleşiyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Thodex davasında ilk duruşma bugün gerçekleşiyor. Faruk Fatih özer’in kurduğu ve binlerce kişiyi dolandırmakla suçlanan kripto para borsası Thodex hakkında soruşturma tamamlanırken, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyada adı geçen 21 sanık hakkında 268 sayfalık iddianame hazırladı.

40 bin 564’er Yıla Kadar Hapis İsteniyor

Firari Faruk Fatih Özer’in de aralarında bulunduğu 21 sanığın toplam 40.564 yıl hapisle yargılanacağı davanın ilk duruşması bugün görülecek. İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmada tutuklu sanıklar ile tarafların avukatları hazır bulunacak.

Savcılığın hazırladığı iddianamede firari sanık Faruk Fatih Özer’in 40.562 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame incelenmek üzere İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi ve mahkeme 268 sayfalık iddianameyi kabul etti.

Savcının iddianamesine ilişkin ayrıntılar şöyle:

İstanbul Anadolu Hükümeti Başsavcılığı, dosyada adı geçen 21 kişi hakkında 268 sayfalık iddianame hazırladı. İddianamede 220 müşteki yer alırken, sadece 21 kişi şüpheli olarak adlandırıldı. Fatih zer dışında 7 kişi örgüt lideri olmakla suçlanırken, 13 kişi örgüt üyesi olmakla suçlanıyor.

Talep edilen cezaların listesi şu şekilde:

Aralarında CEO Fatih Özer’in de bulunduğu 21 kişi suç işlemek, başkalarını dolandırmak ve suç gelirlerini aklamak amacıyla iş kurmak ve işletmek ile suçlanıyor. İddianamede bu 21 zanlıya isnat edilen suçların her biri için 12.164 ve 40.564 yıl hapis cezası isteniyor.

Dava bugün ilk kez İstanbul Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Duruşmaya tarafların avukatları ile tutuklu sanıklar Güven Özer, Serap Özer, Cem Uzunoğlu, Onur Can Gündüz, Ergün Acar ve Mesut Can Arbaz’ın katılması bekleniyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.