Bitcoin Haberleri

Bitcoin Vadelileri Düşüşte! Yeni Bir Satış Dalgası Mı Geliyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para basınında son haftalarda gündemden düşmeyen gelişmeler nedeniyle piyasa ciddi bir darbe aldı. En büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) fiyatındaki çöküş diğer kripto para birimlerine de olumsuz yansıdı. Yatırımcıları korkutan sert düşüşlerin ardından Chicago Ticaret Borsası’nda işlem gören CME Bitcoin Vadeli Endeksi, bir haftadır spot piyasadaki BTC değerinin altında fiyatlanıyor. CME BTC vadeliler, normal şartlarda yüzde 0.5 ile 2 arasında primle işlem görüyor. Fakat geçen hafta kripto paralarda deprem yaratan panik satışları yüzünden kurumsal CME yatırımcıları piyasanın dengesini bozdu.

Bitcoin’de Satış Baskısı Sürüyor

Bitcoin Sell

Ticaret borsasında listelenen süreli vadeli işlemler kripto borsalarında işlem gören süresiz sözleşmelerden farklı özelliklere sahip. Süreli işlemler fonlama oranı içermediği için sert piyasa hareketleri sözleşme değerinin spot piyasadan farklı olmasına yol açıyor. Chicago CME Bitcoin Vadeli Sözleşmesi, son 1 aydır Bitcoin spot fiyatına yakın bir seviyedeydi. Fakat FTX iflası yüzünden patlak veren şok satışlar sözleşme ve spot piyasa arasındaki fiyat farkını yüzde 5’e kadar yükseltti.

Kurumsalların Bitcoin Yatırımları Sabit

Chicago CME Bitcoin Vadeli işlemleri fiyatında farklılık oluşsa bile kurumsal yatırımcıların bu endekse ilgisi yaz aylarından beri değişmedi. Coinglass raporuna göre CME işlemlerinde açık pozisyon miktarı son aylarda 2 milyar dolar civarında görülüyor. Chicago CME Bitcoin Vadeli fiyatlarının spot fiyattan farklılaşması piyasa üzerinde nasıl bir etki göstereceği merak ediliyor. Coinnewstr internet sitesi yatırım tavsiyesi vermez.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.