NFT Haberleri

Sorare Fransız Düzenleyicilerine Uymak İçin Değişim Hazırlığında

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para dünyasında adından sık sık söz ettiren Sorare, Fransa’da düzenleyicilerin engeline takıldı. Geniş bir kullanıcı kitlesi bulunan NFT oyun platformu Sorare, Fransa’da futbol ticaret oyunu kurallarını değiştirmek zorunda kaldı. Fransa Ulusal Kumar Kurumu (ANJ) tarafından belirlenen kurallara uyması gereken şirketin yakın zamanda köklü bir değişiklik yapması bekleniyor. ANJ’den uzun süredir baskı gören Sorara ekibi, en sonunda pes etti ve değişim için düğmeye bastı.

Fransa Ulusal Kumar Kurumu (ANJ), ülkedeki çocukları ve bağımlı kumarbazları korumak için çeşitli düzenlemeler yaptı. Ancak bunların yetersiz olduğu konusunda siyasilerden sert eleştiriler gören kurum acısını Sorare’den çıkarttı. Web 3 oyunlarını da ANJ kurallarına dahil eden kurum yetkilileri, Fransa yasalarında değişiklik yapılması için de siyasilerle birlikte hareket etti.

Sorare Ücretsiz Erişimi Açıyor

Sorara

ANJ ile Sorare geliştiricileri arasında yapılan anlaşmanın detayları ortaya çıktı. Buna göre Sorare, NFT tabanlı kumar oyununa ücretsiz erişimi genişleteceğini söyledi. Önümüzde birkaç aylık süresi bulunan Sorare bu hamlesini gerçekleştirmez ise ANJ kurumu şirketin cirosunun yüzde 5’ine kadar para cezası uygulayabilir. ANJ’den yapılan açıklamada “Seçilen çözüm Sorare tarafından verilen hizmete yönelik gerekli düzenleyici yanıtı oluşturmaktadır” ifadeleri dikkat çekti. Aralarında Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappé ve Lionel Messi gibi tanınmış yıldızların yer aldığı bir tür fantezi spor kart oyunu olan Sorare, NFT projesinde köklü değişiklikler yapacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.