Haberler

Rusya’nın Kripto Regülasyon Planları Bozulabilir Mi?

Cuma günü, çok konuşulan kripto düzenleme yasa tasarısını açıklamaya hazırlanan Rus parlamenterler yaşanan gecikme yüzünden endişeli.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Cuma günü, çok konuşulan kripto düzenleme yasa tasarısını açıklamaya hazırlanan Rus parlamenterler için drama devam ediyor ve bazıları yasanın gerçekten de umduğu kadar çabuk geçip geçmeyeceğini sorguluyor.

Bildirildiği gibi, önde gelen milletvekilleri 18 Şubat’ta resmen açıklanacak olan yasa tasarısının bu yılın ilk yarısında Devlet Duması’ndan (Rusya Parlamentosu) geçebileceğini tahmin ediyorlardı. Şimdiye kadar ortaya çıkan ayrıntılar, tasarının kriptoyu “yasallaştırmaya” çalışacağını, ancak kullanımını, vergi tacirlerini ve kripto borsalarını ve komisyonculuklarını yoğun bir şekilde düzenleyeceğini gösteriyor.

Ancak Rusya Merkez Bankası önlemlere şiddetle karşı çıkıyor, bunun yerine Çin tarzı bir genel yasağı tercih ediyor. Liderliği, son zamanlarda yasa tasarısının Rus ekonomisi ve toplumu için yaratabileceği “yeni riskler” konusunda uyarılarda bulundu.

Ancak Maliye Bakanı, “kriptoyu yasaklamanın imkansız olduğunu” iddia ederek karşılık verdi.

Forbes Russia tarafından alıntılanan bakan Anton Siluanov şunları söyledi:

“Merkez Bankası, öncelikle vatandaşlar için risk oluşturduklarını ve finansal kurumlara ve bankalara ‘bulaşabileceklerini’ ve aynı zamanda açık bir uzlaşma piyasası yaratabileceklerini savunarak kripto varlıkları, kripto para birimlerini yasaklamak istiyor. Bu interneti yasaklamakla aynı şey: İmkansız.”

Merkez Bankası’nın endişelerinin “anlaşılır” olduğu konusunda hemfikir olsa da, kurumu ertelemeyi bırakmaya ve hükümetin önerilerini kabul etmeye çağırdı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.