Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin ve Geleneksel Piyasalar Arasındaki Korelasyon Nereye Gidiyor?

Bitcoin ile diğer piyasalar arasında korelasyon kırılımı mümkün mü?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto riskten korunma fonu Pantera Capital’in yöneticileri, son aylarda görülen geleneksel makro varlıklar ile dijital varlıklar arasındaki korelasyonun, merkezi olmayan finans (DeFi) alanındaki hangi varlıkların muhtemelen daha yükseklere yol açmasıyla yakında kırılabileceğini söyledi.

1 Şubat’ta gerçekleşen çağrıda, Pantera Capital CEO’su Dan Morehead ve firmanın ortak yatırım sorumlusu Joey Krug, kripto piyasasının yüksek yükseliş karşısında bile geleneksel makro varlıklardan “ayrışmaya” hazır olduğuna inandıklarını söyledi.

Çağrının ayrıntıları, bu hafta Çarşamba günü Pantera’nın en son Blockchain Mektubunda paylaşıldı.

Krug’a göre tarih, geleneksel makro varlıklar düştüğünde, kriptonun korelasyon kırılmaya başlamadan önce yaklaşık 70 günlük bir süre boyunca korelasyon gösterme eğiliminde olduğunu göstermiştir.

Krug, bir uyarı sözü eklemeden önce şunları söyledi:

”Önümüzdeki haftalarda kriptonun temel olarak geleneksel pazarlardan ayrılacağını ve kendi başına ticaret yapmaya başlayacağını düşünüyoruz.”

“Önümüzdeki ay veya ne zaman olursa olsun çok daha fazla düşmeyeceğini garanti etmiyor, ancak sadece piyasaların aşırı uçta olması ve nispeten hızlı bir şekilde geri dönmesi ihtimalinin gerçekten yüksek olduğu anlamına geliyor.”

Şubat 2021’de, BTC bir haftada yaklaşık %20’yi düzelttikten sonra 47.000 USD civarında işlem gördüğünde, Krug bir BTC rallisinin “daha erken değilse, Nisan ayına kadar” geri dönebileceğini tahmin etti. O zamandan beri fiyat, Temmuz ayında BTC’yi 30.000 USD’nin altına getiren güçlü bir düşüşe başlamadan önce Nisan ortasında 63.000 USD’nin üzerine çıktı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.