Haberler

SBF Davasında Medya Özgürlüğü Gündemde!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FTX adlı başarısız kripto para borsasının sahibi olan Sam Bankman-Fried, Ekim ayında başlayacak olan duruşması öncesinde medya ile konuşmaya devam etmek istemektedir. Bu çağrısında, New York Times ve Harvard Hukuk Fakültesi Profesörü Laurence Tribe gibi tanınmış müttefiklerden destek almayı ummaktadır.

Sam Bankman-Fried, Konuşma Yasağının Kaldırılmasını İstiyor!

Sam Bankman-Fried, FTX kripto borsasının sahibi, yaklaşan duruşmasında konuşma yasağının kaldırılmasını istiyor. Bu isteğini desteklemek için New York Times ve Harvard Hukuk Fakültesi Profesörü Laurence Tribe gibi önemli isimlerden yardım alıyor.

Sam Bankman-Fried ve diğer bazı kişiler, eski Alameda Research CEO’su ve bir zamanlar kız arkadaşı olan Caroline Ellison hakkında New York Times tarafından yapılan bir profil iş birliği sonrasında, geçici bir yayın yasağı emri altına alındılar.

Laurence Tribe, 1 Ağustos’ta ABD federal mahkemesine sunduğu yeminli ifadede, bu yasağın Birinci Değişiklik haklarını ihlal ettiğini iddia etti. Tribe, yasağın medya organlarının haber yapma kapasitelerine müdahale ettiğini ve Bankman-Fried’ın dava hakkında konuşma özgürlüğüne sahip olduğuna dikkat çekti.

Yargıç Lewis Kaplan’a yazdığı mektupta Tribe, “Bankman-Fried’ın, basına verdiği yanıtlar aracılığıyla haksız bir imaj oluşturmadan, görüşlerini ve düşüncelerini ifade etme anayasal hakkının olması gerektiğini” belirtti. Bu olay, medya özgürlüğü ve yargısal süreçlerin kesiştiği noktada önemli bir mesele yaratıyor. Ekim ayında yapılacak duruşma, basın özgürlüğü ve yargı sisteminin işleyişi arasındaki dengeye dair geniş kapsamlı tartışmalara yol açabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.