Haberler

FBI, Halkı Dolandırıcılığa Karşı Uyardı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dijital dünyada var olanlar, yatırımcılar ve sanatçılar için büyük fırsatlar sunarken, dolandırıcılar için de bir oyun alanı haline gelmiş durumda. Amerika Birleşik Devletleri Federal Soruşturma Bürosu (FBI), kripto para ve NFT kullanıcılarını, sosyal medya hesaplarına sızan hackerlar ve kimlik avı dolandırıcıları konusunda uyarıyor.

FBI gibi Amerika Birleşik Devletleri’nin güvenlik güçleri, son zamanlarda artan bir tehlikenin farkında olan sosyal medya kullanıcıları ve dijital varlık sahiplerini uyarıyor. Kripto para birimleri ve NFT’lerle ilgili işlerle uğraşan kullanıcılar, kimlik avı dolandırıcılığına ve hesap korsanlığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

Ug
Fbi, Halkı Dolandırıcılığa Karşı Uyardı 3

FBI, Kullanıcıları Kripto Dolandırıcılığı Konusunda Uyardı

Korsanlar, yasal NFT geliştiricileri veya kripto para borsaları gibi davranarak kullanıcıları aldatmakta ve sahte web sitelerine yönlendirmektedir. Bu tuzaklar gerçek projeler veya platformlardan farklı görünse de, kullanıcının fonlarını veya varlıklarını çalmak amacıyla tasarlanmıştır.

Bu dolandırıcılık girişimleri, hileli akıllı sözleşmeler kullanarak kullanıcının cüzdanını boşaltmayı talep etmek suretiyle veya daha karmaşık yöntemlerle kullanıcının cüzdanına erişim sağlayarak varlıklarını çalmak suretiyle gerçekleştirilmektedir. FBI, kısa bir süre önce yaptığı resmi açıklamada, kullanıcıları bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olmaya çağırmıştır. Açıklamada, bu tür dolandırıcılık yöntemlerinin artış gösterdiği ve mağdurların sayısının hızla arttığı belirtilmiştir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.