Haberler

SEC, Kripto Para Akademisinden Hizmet Alan Yatırımcılardan Hesabını Kesti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), ülkede faaliyet gösteren bir kripto para akademisinden hizmet alan yatırımcıların dolandırıldığını iddia etti. SEC’in resmi açıklamasına göre, Rockwell Capital Management adlı şirketin kurucusu Brian Sewell, öğrencilerinden büyük miktarda parayı zimmetine taşıdı.

2018 ve 2019 yılları arasında öğrencilerine yapay zekayı kullanarak kripto fonu kuracağını iddia eden Sewell’in şirketi, 15 farklı kişiden toplamda 1,2 milyon dolar yatırım almıştır. Ancak şirket, elde ettiği kaynaklar ile bir fon kurmamış ve yapay zeka temelli alım-satım stratejilerini de uygulamadı.

Sec, Kripto Para Akademisinden Hizmet Alan Yatırımcıların Dolandırıldığını İddia Etti

Dolandırıcılık İddialarının Odağında Rockwell Capital Management ve Brian Sewell Var

Dolandırıcılık iddialarının odağında olan isim, öğrencilerinin parasıyla Bitcoin’e yatırım yapmasının ardından hacklendiği iddiasında bulunmuştur. Bununla birlikte, SEC Sewell’in yatırımcıları dolandırdığını savundu.

SEC Uygulama Departmanı yöneticilerinden Gurbir S. Grewal, basın bülteninde şu ifadelere yer verdi:

“Sewell’in Bitcoin akademisindeki öğrencileri bir dizi yalan ile bir milyon doların üzerinde dolandırdığını iddia ediyoruz. SEC, yatırımcıları AI, DeFi veya kripto gibi moda sözcüklerle dolandıran kişilerin peşini asla bırakmayacak.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.