Bitcoin Haberleri

SEC’in Bitcoin ETF Başvurusu İddiası

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son dakika haberlerine göre, SEC’in iShares’in spot Bitcoin ETF başvurusunu onayladığı iddia ediliyor. Küresel kripto haber portalı Cointelegraph, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “SEC, iShares tarafından yapılan Bitcoin spot ETF başvurusunu onayladı” ifadesini kullandı. Ancak, The Block ise BlackRock’un iShares Bitcoin ETF’inin henüz onaylanmadığını bildirdi.

Bu iddianın ortaya çıkmasının ardından Bitcoin hızlı bir yükseliş yaşadı. BTC, 27 bin 900 dolar civarından 30 bin doların üzerine çıktı. Ancak, bu seviyeden gelen satışlarla birlikte BTC, 28 bin dolar civarında dengeledi.

Cointelegraph daha sonra yaptığı başka bir paylaşımda, yanlış bilgilerin yayılmasına neden olan tweet için özür diledi. Ayrıca, şu anda bir iç soruşturma yürütüldüğünü belirtti ve soruşturmanın sonuçlarını 3 saat içinde kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi. Bu durum, haberin doğruluğu konusunda şüpheleri artırdı.

Fox Business ve Bloomberg’den Açıklamalar Geldi!

Diğer bir haber kaynağı olan Fox Business muhabiri Eleanor Terrett, gelişmenin doğru olmadığını paylaştı. Terrett, kendi hesabından yaptığı paylaşımda “BlackRock az önce haberin yanlış olduğunu teyit etti. Başvuruları hala inceleme aşamasındadır” ifadelerini kullandı. Öte yandan, Bloomberg kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, Cointelegraph’un haberinin kaynağını paylaşmasını talep etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.