Haberler

Birleşik Krallık, polislere daha fazla kripto yetkisi veren yasa üzerinde çalışıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para sektöründe geçtiğimiz sene görülen devasa popülarite artışı, ülkeleri bu alanda adım atmaya ve düzenleme çalışmaları yapmaya zorladı. Birçok ülkede hükümetler ve merkez bankaları kripto paraların “kontrolsüz” büyümesine ve benimsenmesine karşı harekete geçerken, başta yatırımcıları korumak üzere kripto paralar için düzenleme çalışmaları başlatıldı. Bu noktada Birleşik Krallık da yatırımcıların korunması için sert düzenleme adımları atarken, bu kez de kolluk kuvvetlerinin kripto yetkisini artırmak üzere harekete geçti.

KOLLUK KUVVETLERİNİN KRİPTO YETKİSİ ARTIYOR

Kolluk Kuvvetlerinin Kripto Yetkisi Artiyor

Birleşik Krallık, kolluk kuvvetlerinin kripto paralar üzerindeki yetkisini artırmak üzere bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Tanıtılan “kripto para aklama karşıtı yasa tasarısı”, kripto para sektörüyle ilgili olarak emniyet ekiplerine daha fazla yetki veriyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ulusal Suç Ajansı Genel Müdürü Graeme Biggar, suçluların giderek daha fazla kripto para kullandıklarını iddia etti ve bununla mücadele edeceklerini dile getirdi.

“HER İKİSİNİ DE ÇÖKERTMEMİZE YARDIMCI OLACAK”

Graeme Biggar yaptığı açıklamada “Yerli ve uluslararası suçlular Birleşik Krallık yapılarını kötüye kullanarak yıllarca suç ve yolsuzluk gelirlerini akladılar ve giderek daha fazla kripto para kullanıyorlar. Uzun zamandır beklenen ve memnuniyetle karşılanan bu reformlar, her ikisini de çökertmemize yardımcı olacak” sözlerini dile getirdi. Birleşik Krallık’ta söz konusu yasa tasarısının Avam Kamarası’nda okunmasından sonra yasalaşması için tekrar 13 Ekim’de okunması planlanıyor. Bu yasa ile kripto para içerikli suçların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.