Borsa HaberleriHaberler

Fransa, Binance’e Kara Para Aklama Gerekçesiyle Dava Açtı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Fransa, dünyanın önde gelen kripto para borsalarından biri olan Binance’e karşı kara para aklama iddialarıyla dava açtı. Paris savcısı, Binance‘in yerel müşterilere yasa dışı bir şekilde dijital varlık hizmetleri sağladığını ve kötü kara para aklama kontrolleri uyguladığını belirtti. Yerel makamlar, dijital varlık hizmetlerinin yasadışı sağlanması ve ağırlaştırılmış kara para aklama eylemleri nedeniyle Binance’i soruşturma altına aldı. Bu gelişme, kripto para birimi dünyasında büyük bir etki yarattı ve yatırımcılar arasında endişe yarattı.

Paris Cumhuriyet Başsavcılığından Açıklama

Paris Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamaya göre, yapılan arama sırasında toplanan belgesel ve bilgisayar unsurlarının detaylı bir şekilde incelenmesi gerekiyor. Binance’in Hollanda’da kara para aklamayı önleme (AML) kurallarına uygunluk gösterememesi sonucu ülkeyi terk etmesi de gündeme bomba gibi düştü. Tüm bu olaylar, kripto para birimleri piyasasındaki düzenlemelerin öneminin bir kez daha vurgulandığını gösteriyor.

Son günlerde SEC kriziyle gündemde olan Binance, Fransa tarafından da darbe yedi. Düzenleyiciler ve hükümetlerle sorun yaşayan Binance’in kripto ekosistemi tarafından nasıl bir çözüm yolu izleyeceği ise merakla bekleniyor.

Binance, Fransa’daki ziyaretlerinin tüm finansal kurumların uyması gereken düzenleyici yükümlülüklerinin bir parçası olduğunu belirtirken, olayın önemine dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.