Haberler

Singapur Merkez Bankası (MAS), Stablecoin Yasası İçin Halka Danışmayı Planlıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Singapur Merkez Bankası (MAS), stablecoin yasası için halka danışmayı planlıyor. Singapur Merkez Bankası’ndan (MAS) sorumlu bakan Tharman Shanmugaratnam’a göre, stablecoin’lerle ilgili düzenleyici bir kural getirilebilir.
Kripto para birimleri ve dayandıkları teknolojiler hızla ilerlemeye devam ederken, kripto para ekonomileriyle etkileşime giren ülkeler kurallar hazırlıyor.

MAS başkanı Shanmugaratnam, Pazartesi günkü meclis oturumu sırasında, sabitlenmiş kripto para birimleri olan stablecoinlerin bazı özelliklerini ve tehlikelerini ele alan bir düzenleyici düzenleme hazırlamayı düşündüklerini belirtti.

MAS, Halka Danışmayı Planlıyor

Avrupa Birliği, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri gibi gelişmiş ülkeler de dahil olmak üzere dünya çapında stablecoin düzenleme yasalarının oluşturulmasını aktif olarak takip ediyor.

Bu yaklaşımda çalışan MAS, stablecoin biriminin istikrarına ve düzenleyici rezerv gereksinimlerine de bakabilir.
Önümüzdeki aylarda, Singapur Merkez Bankası, önerilen bir stablecoin düzenleme kanunu üzerinde halkın görüşlerini almayı planlıyor.

Shanmugaratnam, stablecoin çöküşüne atıfta bulundu ve şunları söyledi:

Kripto para piyasalarında, TerraUSD ve Luna tokenlerinin çöküşünden başlayan yüksek profilli başarısızlıklar zinciri var. Bu MAS’ın halkı defalarca uyardığı kripto para yatırımlarındaki yüksek riskleri gösteriyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.