HaberlerAltcoin HaberleriEthereum Haberleri

Solana, Ethereum’un En Büyük Rakibi Oldu!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ethereum ağında olan yüksek işlem ücretleri ve diğer sorunlar nedeniyle  Ethereum aternatifleri son dönemlerde iyice popülerlik kazandı. Kasım ayının parlayan yıldızı Solana, bu alanda öne çıkan projeler arasında liderliğe soyunmuş durumda.

Solana, Ethereum’un En Büyük Rakibi Oldu

Ethereum ağında olan yüksek işlem ücretleri gibi şikayet edilen önemli sorunlar artınca, kripto para yatırımcıları alternatif arayışına gitmeye başladı ve yeni projeler ortaya çıktı. Son yıllarda dijital varlık sayısının 10.000 adeti aşmış durumda. Popüler altcoinler Solana, Polkadot ve Cardano, şimdiye dek Ethereum’a en iyi alternatif olan projeler oldu.

Piyasaya sürülmesinden bu yana Cardano’nun, ölçeklenebilirlik ve güvenlik hususlarında Ethereum’a en iyi alternatif olması beklendi. Ancak Cardano blok zinciri son zamanlarda bazı yönlerden geri kalmışlık belirtileri gösterdi. Ağda akıllı sözleşmeler aktif edilmiş olsa da, Solana ile karşılaştırıldığında ağ, daha az aktivite gösterdi. Bunun bir sonucu olarak Solana, piyasa değeri bakımından ciddi bir artış kaydetti ve rakibi Cardano’u geride bırakarak, Ethereum’a en büyük alternatif proje oldu.

Ethereum, Liderliğini Bırakmıyor

Yukarıda belirtilen sorunlara rağmen, lider altcoin Ethereum hala bu alanda açık ara lider. DeFi ve NFT ekosisteminin büyümesiyle beraber, Ethereum ağındaki aktivite sayısı da ciddi oranlarda artış gösterdi. Ethereum blok zinciri üzerinde geliştirilen proje sayısı, her geçen gün katlanarak büyüdü.

Öte taraftan akıllı kontrat platformu, Ethereum 2.0 sürecini başlattı. Ağdaki birtakım sorunları çözmek amacıyla başlatılan bu Ethereum 2.0 süreci, şu ana kadar yapılan bir dizi başarılı güncelleme ile birlikte ciddi bir yol katetti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.