Altcoin HaberleriHaberler

Amerika Birleşik Devletleri’nden Kripto Para Düzenleme Çağrısı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Amerika Birleşik Devletleri’nden tokenler ile alakalı düzenleme çağrısı. Amerika Birleşik Devletleri’de PWG yani Finansal Piyasalar Çalışma Grubu tarafından kripto paralar ile ilgili aynı bankalara uygulanan denetim ve sıkı takip programını ikripto paralara da yapılması gerektiğini Kongre’ye bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı konuyla alakalı verdiği demeçte PWG’nin tokenler ile alakalı ayrıntılı raporunda önerilerini dile getirdiğini söyledi. Rapora göre tokenlerde gelecek günlerde aynı kredi kartı gibi internet alışverişinde kullanılacağını tahmin eden raporda aynı zamandan bundan kaynaklı oluşabilecek ödeme yöntemlerinde ki sorunlar ve finansal büyüklüğün artması ile bir çok tehlikeyi beraberin de getirebileceği kayıt edildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nden Tokenler İle Alakalı Düzenleme Çağrısı

Amerika Birleşik Devletleri'Nden Tokenler İle Alakalı Düzenleme Çağrısı

Düzenlenen rapora göre coin yatırımcılarının güvene alınması, piyasa da ki bütünlüğün sağlanması ve illegal finansal dönüşümlere yol açabileceği söylendi.

Kripto paralara yönelik olan tehditlere karşı koymak adına ABD’de de federal kapsamda sıkı takip düzenlenmesinin yürürlüğe girilmesi için Kongre merkezinin hızlı hareket etmesini söyleyen raporda bahsi geçen konuda ki tokenlerin yatırımcılara karşı büyük risklerin oluşturulduğu bu konuda yatırımcılarının sigorta kuruluşları ile bu işlemleri yapma şartı gerektiği ifade edildi.

Raporda, ödeme yöntemi olarak kripto kullanımı riskiyle ilgili sorunları gidermek için ise coin yatırımcılarına yönelik yapılacak olan ek olarak saklama cüzdanı sağlayıcılarının uygun federal gözetime tabi olmasının sağlaması gerektiği vurgulandı.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bu konuyla alakalı yapmış olduğu açıklama ile iyi tasarlanmış ve uygun gözetime tabi olan tokenlerin faydalı ödeme seçeneklerini destekleme potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Uygun gözetimin olmaması durumunda yatırımcıların ve finansal ekosistem için büyük tehditler oluşturacağına dikkati çeken Yellen, “Mevcut gözetim tutarsız ve parçalı, bazı sabitkoinler düzenleyici çerçevenin dışında kalıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.