Altcoin HaberleriHaberler

Solana (SOL) Yeni Rekorlar Kırmaya Devam Ediyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son günlerde ciddi bir artış yaşayarak yatırımcısını sevindiren kripto para birimi her geçen gün yeni bir rekora imza atıyor.

Son NFT ve DeFi çılgınlığı tarafınca yönlendirilen Solana’nın (SOL) yükselişi yatırımcıların yüzünü güldürüyor. Piyasa hacmi bakımından 7. en büyük kripto para konumuna yükselen SOL, artış grafiklerini sürdürüyor.

Solana’nın Muazzam Artışı

Elde edilen verilere bakılırsa son 1 hafta içinde %70’in üstünde artış yaşayan SOL, son 1 ayda da %300 artış yaşamış oldu. Yazının kaleme alındığı an itibari ile 145 dolardan işlem gören SOL, bugün 150 dolar ile de kendine yeni bir üstün dereceli düzey belirlemiş oldu.

Solana (Sol)
Solana (Sol)

Piyasa hacminin 43 milyar dolar üzerine yükselmesi ile birlikte SOL, bir fenomen haline gelen Dogecoin’i yerinden ederek 7. en büyük kripto para konumuna terfi etti. Analistler, SOL fiyatındaki artışın genel kripto para piyasası ile de bağlantılı bulunduğunu ifade ederken kripto para birimini artışının arkasında değişik sebeplerin de bulunduğunu belirtmek gerekiyor. Yapılan açıklamalara bakılırsa genel kripto para piyasasındaki toparlanmanın yanı sıra non-fungible token alanının popülaritesinin artması da SOL fiyatının yükselmesini elde etmiş oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Altcoin Yatırım Tavsiyeleri

NFT Ekosistemindeki Büyüme

NFT’lere olan ilgi 2021 senesinde oldukça yüksek seviyeler ulaştı. Ancak Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) Mayıs ve Haziran içinde %50’nin üstünde düştüğünde alana olan ilgi azaldı. NonRarible.com’dan alınan verilere bakılırsa, aylık satış hacmi aynı dönemde 520 milyon dolardan 59 milyon dolara düşerek %80’e yakın bir gerilemeye işaret ediyor.

Ancak gene de meşhur adların NFT alanına girmesi ile birlikte ekosisteme olan ilginin arttığını belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla NFT alanı her zamankinden daha güçlü ve yeni rekorlar kırıyor. Ağustos ayında, Temmuz ayındaki 325 milyon dolarlık toplam işlem hacmine bakılırsa  %1000 artışla 3 milyar dolarlık bir toplam işlem hacmi görüldü.

Bu sebeple, Solana‘nın NFT projesi Degenerate Ape Academy’yi başlattığında fiyatın üç katına çıkarması ve öteki NFT projelerinin SOL’un blok zinciri üzerine inşa edilmesine kapı açması tesadüf değil.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.