HaberlerAltcoin Haberleri

1 Milyar TL’lik Dogecoin Vurgununda Yeni Gelişme! Yazışmalar Ortaya Çıktı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Türkiye’de ‘Dogecoin Mining’ adlı bir sistem ile 1.500 kişiyi dolandırıp toplamış olduğu 1 milyar TL değerinde dogecoin (DOGE) ile kayıplara karıştığı iddia edilen Turgut V. ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

DHA’nın haberine bakılırsa, kurduğu sistem ile  yatırımcılara 40 gün içinde %100 şeklinde yüksek bir kar vaat ederek insanları sisteme çeken ve kendisini Erhan Polat olarak tanıtan Turgut V.’nin Telegram üstünden yatırımcılara gönderilmiş olduğu ses kayıtları ve yazışmaları ortaya çıktı.

Mağdurlar, sistem kapandıktan sonrasında bile para yatırabildiklerini, sadece paralarını çekemediklerini söylemişlerdi.

Turgut V. ise yaşanılan probleminin sistemin yazılımcısı Hasan B.’den kaynaklandığını söylemiş oldu. Turgut V.’nin şu sözleri aktarıldı:

“Bu kadar zamandır bekliyorsunuz, birazcık daha beklerseniz ölmezsiniz merak etmeyin. Nasıl bir çözüm bulurum, insanların anaparalarını iyi mi geri döndürürüm bunların ardında koştuğumu dikkatsizlik etmeyin. Evet, çekim taleplerini bilerek şu an onaylatmıyorum.

Benim derdim öykü anlatmak değil, benim hedefim oldukça değişik, benim hedefim tamamen insanların parasını yeme üzerine kurulan bir düzey değil. Öyle bir zihniyette olmuş olsam oldukça değişik işlemler yapar ve bu sayede kendime kimsenin ulaşmamasını sağlayabilirdim.

Benim derdim kalkıp da kimsenin parasını yiyecek değil. Amacım kaçmak göçmek değil. Yapmak istesem oldukça kolay bir halde yapabilirdim. Yapılamayacak bir şey değil, bunu hepiniz bildiğiniz şeklinde. Sizden zaman isterim, ben tüm hesapları, anaparaları aktarayım.

Herkes hesaplarını görsün, var ise bir hata düzeltelim, birlikte yapalım. Üç buçuk ayda güvenli olun anaparanızı alacaksınız. Bu ithamlar bana ağır geliyor. Eğer art niyetli bir zihniyette hareket etmiş olsaydım, kapatıp gitmiş olsaydım, emin olun bu kadar oldukça zoruma gitmezdi güvenli olun. Herkes bana kolaylıkla ulaşabilecek merak etmeyin. Benim kaçtığım göçtüğüm yok ben buradayım. Ben hiçbir zaman yerimden ayrılmadım.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Dikkat Etmeniz Gereken Yaygın Kripto Para Dolandırma Yöntemleri

Bununla birlikte Turgut V.’nin eski sevgilisi Songül Y. ile sistemin yazılımcısı Hasan B. arasındaki konuşmalar da ortaya çıktı:

H.B.: “Bu insanın söylediği iki sözünden biri yalan. Ben bunu anladım.”

S.Y.: “Aynen öyleki”

H.B.: “Bir insan niçin kendi üzerine arabayı, evi almaz? Yani bu sistem patlayacak, ondan sonrasında da kendi zan altına girecek. En azından öyleki bir durum olduğunda üzerimde mal varlığım gözükmesin diye, bir insan bu sebepten bunu yapar.”

S.Y.:  “Adam ortadan bir kayboldu, pir kayboldu. Yani yok, ortalıklarda yok. İşine geldiğinin parasını veriyor, gelmediğine vermiyor.”

H.B.:  “Aynen öyleki. Milletin parasıyla gitti ev aldı, otomobil aldı. Sonra yazılımsal sorun dedi her şeyi benim üstüme attı.”

Thodex’ten Daha Büyük Dolandırıcılık!

Öte taraftan daha ilkin sistemin reklamını icra eden ve bu olayların patlak vermesi üstünde yatırımcıları teskin etmeye çalışan bazı Youtuberların Turgut V.’nin “kaçmadığını, kimseyi mağdur etmemeyi ve Dogecoin Mining sitesini yeni bir formatta devam ettirmeyi düşündüğünü” söylediği ortaya çıktı.

Sistemin reklamını icra eden başka bir Youtuber ise “Ben tanıtımını yaparım buna da kimse bir şey diyemez. Bunu engellemiş olan bir madde, kanun falan da yok. İstediğim şeyi tanıtırım” ifadelerini kullandı.

Daha ilkin bildirildiği suretiyle, Thodex mağdurlarının da avukatı olan Av. Sinan Keskin, bu dogecoin dolandırıcılığının mağdur ve kişi sayısı açısından Thodex’ten daha büyük bir dolandırıcılık vakası bulunduğunu söylemiş oldu.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.