EkonomiHaberler

Son Dakika Asgari Ücret Zammı Belli Oldu! 2023 Asgari ücret ne kadar oldu?

Milyonlarca çalışan merakla beklediği asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Buna göre 2023 net asgari ücreti 8 bin 500 TL olarak belirlendi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Milyonlarca çalışan merakla beklediği asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Buna göre 2023 net asgari ücreti 8 bin 500 TL olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023’ten itibaren geçerli olacak asgari ücreti açıklamak için basın mensuplarının karşısına çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada asgari ücretin yüzde 54 artırılarak 8 bin 500 TL’ye çıkarıldığını bildirdi.

Yeni Yılda Asgari Ücret 8 bin 500 TL Oldu!

Asgari ücret 2022’de Ocak ayından ilk olarak 2.825,90 TL’den 4.253,40 TL’ye yükselmişti. Küresel enflasyonun etkilerinin işçilerin alım gücünü düşürmesinin ardından Temmuz ayında asgari ücrete yeniden zam yapıldı. Temmuz ayında asgari ücret net 5.500,35 TL’ye, yani yaklaşık %100’lük bir artış yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına göre 2023’te asgari ücret aylık net 8 bin 500 TL olacak.

Erdoğan’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Maalesef çok sayıda görüşmeye rağmen işçi ve işveren tarafları uzlaşamadı. Tarafları adil bir noktada buluşturmak için samimi çabalar sarf ettik. Keşke çalışan kesim de yanımızda olsa. Bu yıl beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak geçici bir düzenleme yapmaktan çekinmeyiz Net asgari ücret yüzde 54 artarak 8 bin 500 TL oldu.

Asgari ücret tartışması, yüksek enflasyon ve artan yaşam giderleri nedeniyle bu yıl önceki yıllara göre daha fazla ilgi gördü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.