Haberler

Japonya’da kripto para borsalarına dev alan açılıyor! Kripto benimsenmesi bu durumdan nasıl etkilenir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası her ne kadar yaklaşık bir yıldır bir baskı altında kalmış ve ayı piyasasında seyrediyor olsa da kripto paraların benimsenmesi artmaya devam ediyor. Kripto paraların benimsenmesinde ise çeşitli markaların, şirketlerin ve hatta hükümetlerin attığı adımlar etkisini gösteriyor. Bu kapsamda kripto paraların benimsenmesini artırabilecek kritik bir hamle Japonya’dan geldi. Japonya hükümeti, kripto para borsalarının altcoin’leri sıkı bir tarama sürecinden geçirmelerine gerek kalmadan listelemelerine izin vermeyi planlıyor.

JAPONYA’DA BORSALAR DAHA ÖZGÜR HAREKET EDEBİLECEK

Kripto Para Japonya

Bloomberg’de yer alan habere göre Japonya’da kripto para borsaları artık altcoin’leri daha az sıkı denetlemeler ve tarama sürecinden geçirerek listeleyebilecek. Bazı Japonya merkezli borsalar, halihazırda yürürlükte olan kurallar nedeniyle dünyanın en sıkı tarama ağına sahip olan Binance borsasına benzer şekilde hareket etmek zorundaydı. Ancak Kuzey Kore’nin destek verdiği Lazarus grubunun Japonya merkezli kripto para borsalarına gerçekleştirdiği siber saldırılar, Japonya hükümetinin borsalara daha fazla özgür alan tanımasının önünü açtı.

ASYA’DA KRİPTO BENİMSENMESİ HIZLA ARTABİLİR

Japonya’da kripto para borsalarına yönelik daha esnek düzenleme kurallarının, Aralık ayının başlarında yürürlüğe gireceği öngörülüyor. Bu adımın, başta Japonya’da olmak üzere genel olarak Asya bölgesinde kripto para benimsemesini ciddi oranda artırabileceği düşünülüyor. Zira Asya pazarı her ne kadar büyük bir pazar olsa da bu bölgede kripto paralar beklenen boyutlarda bir benimsenme ile karşılaşmadı. Binance borsası bile 4 yıllık aradan sonra ancak Japonya’da lisans başvurusunda bulunabildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.