Haberler

Stanford Üniversitesi, FTX’in Verdiği “Bağışları” İade Edecek

on zamanlarda iflas eden FTX ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son zamanlarda iflas eden FTX ile ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. FTX, Joshua Bankman ve Barbara Fried’e, Stanford Üniversitesi’ne yapılan 5,5 milyon dolarlık bağışlar da dahil olmak üzere milyonları zimmete geçirdikleri gerekçesiyle dava açtı. Bu olayın ardından Stanford Üniversitesi, FTX’ten aldığı bağışları iade etme kararı aldı.

Stanford Üniversitesi, Ftx'In Verdiği &Quot;Bağışları&Quot; İade Edecek

Stanford Üniversitesi’nden Bağışları İade Etme Kararı

Stanford Üniversitesi, FTX’ten aldığı ve Sam Bankman-Fried‘ın ebeveynleri tarafından düzenlendiği iddia edilen milyonlarca dolar değerindeki bağışları iade etme kararı aldı.

FTX’in iflas sonrası yeni yönetimi, Stanford Hukuk Fakültesi’nin iki profesörü Joseph Bankman ve Barbara Fried’a “hileyle aktarılan ve kötüye kullanılan fonlardan milyonlarca doları geri almaları” için dava açmıştı. Stanford Üniversitesi sözcüsü konuyla ilgili şunları söyledi: “Stanford, FTX Vakfı’ndan ve FTX ile ilgili şirketlerden büyük ölçüde pandemiyle ilgili önleme ve araştırma için hediyeler aldı. Bu hediyeleri geri vermek için FTX borçlularının avukatlarıyla görüşmelerde bulunduk ve fonları tamamen iade edeceğiz.”

Stanford Üniversitesi, FTX ile olan bağlarını kesmek ve itibarını korumak için bu kararı aldı. Üniversite, bağışları geri vererek FTX ile ilgili tartışmalara son vermeyi hedefliyor. Bu adım, üniversitenin etik değerlerine olan bağlılığını ve toplumun güvenini yeniden kazanmaya yönelik bir adımdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.