Kripto RehberEditörden Seçmeler

ONT Coin Nedir? Ontology (ONT) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bu makalemizde ONT coin nedir, kripto para birimi Ontology (ONT) nedir, ONT coin nasıl satın alınır gibi merak edilen sorulara yanıt vermeye çalıştık. İşte ONT coin yorum ve geleceği hakkında ayrıntılar rehberimizde…

Ontology’nin çoklu ağ dostu platformu, ölçeklenebilirlik ve güvenlik vaat eder ve benzersiz fikir birliği mekanizması, günümüzün karışık durumlarına hızlıca yanıt verebilir.

Çok çeşitli kurumsal gereksinimleri etkin bir şekilde karşılamak için Ontology, gerçek dünyadaki operasyonel zorlukların doğasını ele alan yenilikçi bir fikir birliği algoritmasını oluşturdu. Yeni fikir birliği mekanizması, Doğrulanabilir Bizans Hata Toleransı (VBFT), Alım Kanıtı (PoS), Doğrulanabilir Rastgele İşlev (VRF) ve Bizans Hata Toleransı (BFT) dahil olmak üzere bir dizi mevcut algoritmik çözümü barındırır. Bunu yaparken, dijital kimliklerin ve tokenize edilmiş verilerin daha esnek ve güvenli paylaşımını ve değişimine yardımcı olur.  ONT’nin dijital kimlikler ve tokenize edilmiş veriler için en çarpıcı mekanizmalarından ikisi ONT ID ve Distributed Data Exchange Framework’tür (DDXF).

ONT Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ONT Coin 4,458 TL’den işlem görüyor. ONT Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise 471,844,440, toplam piyasa değeri ise 3,732,591,546 TL seviyesindedir.

ONT Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 ONT Coin 0,2426 dolardan işlem görüyor.

Ontology kendisini halka açık bir blok zinciri olarak gösterse de, kurumsal müşterilerin, özel alan gerektiren ve verilerini özel bir blok zincirinde paylaşmak istemeyenlerin ihtiyaçlarına hizmet etmek için kurulmuştur.

Bu, Ontology’yi oldukça yaygın hale gelen bir hizmet olarak blok zinciri (BaaS) platformu yapmaktadır. Ontology, kurumsal kullanıcılara blok zincirinin merkeziyetsiz ve dağıtılmış yapısından faydalanmanın kolay bir haritasını oluşturmaya çalışıyor.

VBFT: Ontology’nin Proof of Stake’e Cevabı

Ontology’nin arka uç sistemleri, yeni nesil Ontorand Consensus Engine’de (OCE) çalışır ve bu da, Doğrulanabilir Bizans Hata Toleransı (VBFT) adı verilen özelleştirilmiş bir fikir birliği mekanizmasına dayanır (bir Hisse Kanıtı (PoS), Doğrulanabilir Rastgele İşlev (VRF) kombinasyonu ve Bizans Hata Toleransı (BFT)).

PoS: Proof of Stake, ağ üzerinde daha yüksek derecede token sahibi katılımını artırmayı amaçlamaya yardımcı olabilecek ve enerji yoğun Proof-of-Work ile rekabet ettirildiğinde hesaplama kaynaklarından tasarruf oluşturabilecek blok zinciri konsensüsüne yönelik ölçeklenebilir bir yaklaşımdır. Bununla beraber, geleneksel bir PoS konsensüs mekanizmasına bağlı kalmak, iyi finanse edilen ağ katılımcılarının, ağın verilen para biriminin çoğunluğunu alarak ağın kontrolünü ele geçirebileceklerini ifade eder. Bu tehdit, esasen, bir işletmenin yönetim kurulunun kontrolünü ele geçirmek için şirketin çoğunluğunu satın aldığı geleneksel bir şirkette düşmanca bir devralmaya eşdeğerdir. Bu tür hareketler, ağın altında yatan fikir birliği mekanizması başlangıçta merkezi olmayan bir şekilde çalışmak üzere oluşturulmuş olsa bile, bir dereceye kadar merkezileşmeye sebep olabilir. Netice olarak, bir PoS konsensüs mekanizması içeren birçok yeni blok zinciri projesi, bir avuç büyük token sahibinin ağ kararlarına tek taraflı olarak öncülük edebilme derecesini azaltmaya çalışan ek algoritmik özellikler koydu.

VRF: Doğrulanabilir Bizans Hata Toleransı sisteminde, Doğrulanabilir Rastgele İşlev, her yeni blok turu için katılımcı nodeleri seçen rastgele bir değer oluşturmak için kullanılır. Bu rastgele değer aynı zamanda, her ağ node sahibi için PoS bilgilerinin dinamik bir kaydı olan ve aynı zamanda tüm fikir birliği ağının yönetişim stratejisi olan bir PoS tablosundan karşılık gelen nodeleri aramaya yardımcı olur. Her blok doğrulama turu, ağın PoS tablosunu günceller ve bir sonraki katılımcı node turunun seçileceği yeni bir rastgele değerin oluşturulmasını tetikler. Sonuç olarak, belirli doğrulama yolu her yineleme sırasında değişir ve rasgeleleştirme sürecini doğrulanabilir tutar, bu da tüm süreci tahmin etmeyi ve dolayısıyla saldırıya uğramayı daha da zor hale getirir.

BFT:VRF, potansiyel nodeler olarak hizmet etmek için ağın yerel kripto para birimini stake eden bir stake edilen node alt kümesinden katılımcı düğümleri rastgele seçer. VBFT’nin Bizans Hata Toleransı bileşeni, nodelerin sadece üçte ikisinin, üçte iki hataya dayanıklı doğrulama yöntemi aracılığıyla fikir birliğine varması için gerekli olmasına olanak tanır. Sonuç olarak, BFT, ağdaki her düğümün her yeni bloğun onaylanmasında bir rol oynamasına gerek kalmamasını yardımcı olur, bu da blok konsensüsüne daha hızlı ulaşılmasını fayda sağlar.

Kısacası, VBFT çekirdek PoS modeline etkileyici bir ölçeklenebilirlik seviyesi ekler, VRF düğüm seçim süreci aracılığıyla ek güvenlik ve doğrulanabilir rastgelelik sağlar ve BFT ile daha kısa doğruluk oranları ortaya koyar. (her bileşenin faydalarını karışık ve dinamik bir çerçevede birleşimini gerçekleştirir.

ONT ID: Ontology Blockchain’in Kimlik Yönetimi Çözümü

Ontology’nin potansiyel kullanım durumları, müşteri perspektifinden neredeyse sınırsız olsa da, platformun birincil kullanıcı avantajlarından biri cihazları ve varlıkları verimli bir şekilde tanımlayabilen ve bağlayabilen ONT ID’ye (kurcalamaya dayanıklı, merkezsiz bir kimlik çerçevesi) odaklanır. çeşitli işlemleri faaliyete geçirmek için veri olayları. Geleneksel internet tabanlı kimlik sistemleri, parçalanmış güven kaynakları, kullanıcı itibarını değerlendirme zorluğu ve içerik telif haklarını izleme sorunları gibi çeşitli sorunlarla karşı karşıyadır. ONT ID ile işletmeler ve bireyler bu sorunların çoğunu şu hamlelerle atlatabilir:

Kişisel kimlik bilgisi paylaşımı üzerinde tam kontrol sağlamak için birden çok güvenilir kaynaktan alınan doğrulanabilir sonuçları kullanmak, böylece kullanıcıların belirli bir durumda yalnızca istedikleri kadar bilgi ifşa etmesini sağlamak.

Birden çok talep doğrulayıcının bir alt kümesi aracılığıyla onaylanabilen, böylece tek bir doğrulayıcıya veya güven modeline olan güveni atlayan isimsiz istekte bulunmak.

ONT Kimliklerini, belirli kullanım durumlarının değişen gereksinimlerine uygun olarak farklı türlerde birden çok şifreleme anahtarına bağlama.

ONT Kimliğinin belirli niteliklerini değiştirmek ve kaybolurlarsa anahtarları değiştirmek gibi belirli tetikleyici olaylara yanıt olarak ONT Kimliği ile ilişkili yönetim haklarını yürütmek üzere güvenilir bir üçüncü taraf atama.

ONT ID protokolleri aracılığıyla belirli Nesnelerin İnterneti (IoT) tanımlama protokollerini destekler.

Verilerin doğrulanması ve dağıtılmış token yönetimi sistemi sağlanması.

ONT Kimliği, devlet kurumları, finansal hizmet sağlayıcılar veya üniversiteler gibi nitelikli üçüncü taraf doğrulayıcılar olan bir güven çapa ağı aracılığıyla sağlanabilir. Bu güven çapaları, kimlik doğrulama davranışının hashlerini ve sonuçları, temel verilere erişme veya bunları değiştirme olanağı olmadan standart bir şekilde Ontology defterine kaydeder. Kısacası, ONT ID, kullanıcılara kendi kimlikleri ve kişisel verileri üzerinde gelişmiş kontrol sağlayarak, gelişmiş teknolojilerin ve güvenilir bir ortaklık ağının yardımıyla kendi gizliliklerini ve veri güvenliklerini sağlamaya katkıda bulunur.

Ont Coin Nedir? Ontology (Ont) Coin Yorum Ve Geleceği 2022

ONT’nin Dağıtılmış Veri Değişim Çerçevesi (DDXF)

Platform için bir başka önemli kullanım örneği olan DDXF, Ontology’nin, verilerin birbirine bağlı birden çok sistem arasında kolay bir şekilde aktarılabilmesi ve izlenebilmesi için veri tokenizasyonunu sağlayan dağıtılmış veri alışverişi ve yönetim çerçevesidir. DDXF üzerindeki veriler blok zincirine gömülüdür ve bu nedenle kurcalamaya karşı her zaman korumalıdır ve ayrıca kullanıcılara kişisel verilerinin belirli taraflarını gerektiğinde esnek bir şekilde açığa çıkarma fırsatı verir.

DDXF’nin güven ve veri birlikte çalışabilirlik yetenekleri, çok çeşitli iş gereksinimlerine ve senaryolarına hizmet sağlamak için oluşturulmuştur. Teknoloji, telif hakkı koruması ve izlemeden satıcı yönetimi ve sıralama sistemlerine kadar birçok veri alışverişi senaryosunda merkezi bir rol oynayabilir.

Kısacası, Ontology, artırılmış ölçeklenebilirlik ve güvenlik seviyeleri sağlamak için esnek, ağ dostu bir platform yarattı ve projenin benzersiz fikir birliği mekanizması, ele almak üzere tasarlandığı modern çağın zorluklarının karmaşıklığını birebir yansıtır. Ontology, dünyasının alanını genişletmeye devam ederken, hem işletmeler hem de tüketiciler için değer yaratmanın yeni ve gelişmiş yollarını aramak için giderek daha donanımlı bir yapı olmuştur.

Ontology (ONT) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Ontology, kuruluşların verilerini daha güvenli, değişmez ve güvenilmez olarak kabul edilen dağıtık defter sistemlerine taşımasını basit hale getirmek istiyor.

Ayrıca blok zinciri tabanlı kimliklerin kullanımı yoluyla güveni sağlamaya çalışıyorlar. Bu, şu anda güveni garanti etmeye giden büyük miktarda kaynak tasarrufu oluşturabilir.

Projenin arkasında kesinlikle belirtilen amaçların karşılaştığı zorlukları anlayan sağlam bir ekip bulunuyor. Token’ın ilk 30 kripto para birimi arasında kaldığını görmek umut verici ve NEO ile olan bağlar sayesinde Ontology’nin iş dünyasının blok zinciri ihtiyaçlarını sahiplenerek büyümeye ve gelişimini tamamlaması muhtemel görünüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.