Editörden SeçmelerKripto Rehber

Destek ve Direnç Noktaları Nedir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Destek ve direnç kavramı tüm finansal piyasalarda kullanılan bir teknik analiz terimidir. Destek ve direnç noktalarını saptamak için, alışverşleri planlamak, olası fiyat değişikliklerinin yönünü kestirmek ve piyasanın ne yaptığını çözmek çok önemlidir.

Elbette profesyonel yatırımcılar, fiyatın bir noktada patlayacağını tahmin ettikleri için fiyatın bir süre sonra inmesini beklerler. Bu nedenle fiyat istenilen seviyeye geldiğinde işlemi sonlandırırlar. Direnç seviyeleri de burada gösterilir. Fiyat bu seviyenin üzerine çıkamayacağı için geri hareket edecektir. Ana şey, bu noktaların ne zaman görüneceğini doğru bir şekilde tanımlamaktır. Çünkü yatırım araçlarının en yüksek ve en düşük fiyatları ile alım satım yapmak tehlikeli ve zor bir iştir. Bunun nedeni fiyatların değişken olmasıdır. Bu nedenle çoğu yatırımcı birikimlerini fiyatların düzeltme hareketleri yaşayacağı noktada değerlendirmek istiyor.

Destek Ve Direnç Noktaları Nedir?

Kripto para birimlerinden bildiğimiz gibi, değerleri istikrarlı bir şekilde artış sağlamadı. Her artışın ardından bir düşüş, her düşüşün ardından bir artış yaşanır. Bunun sebebi, yatırımcıların beklentilerini karşılamaları veya pozisyonları kapatıp açmalarıdır. Her alıcı pozisyonu fiyatın bir basamak yükselmesine neden olurken, her satıcı siparişi fiyatın düşmesine neden olur. Dolayısıyla yatırım yaparken, diğer yatırımcıların ne planladığını az çok düşünebilmeniz gerekir.

Destek ve direnç noktaları, grafiğin en yüksek ve en düşük noktalarından gerçekleşir. Düşen bir fiyatın karşılaştığı ve aşmak için mücadele ettiği bir fiyat seviyesine destek denilmektedir. Fiyat değişiminin kırılamadığı taban noktasından çizilen destek çizgisi, alıcıların devreye girmeye başladığı ve ürünün daha fazla düşmek yerine yükselmeye başladığı aşamadır. Direnç noktası, yükseliş trendi fiyatının geçmekte güçlük çektiği ve genellikle geçemeyeceği bir fiyat aralığıdır. Fiyat değişiminin kırılamayacağı en yüksek noktaya çekilir. Trend zirvelerinde çizilen direnç çizgileri, istek düştüğünde ve arz yükseldiğinde fark edilebilir.

Grafikleri görerek yatırım yapmak çok fazla pratik gerektirmenizi sağlar. Trendleri, grafik modellerini, destek ve direnç noktalarını anlamaya çalışın, ardından size birçok yatırım fırsatını değerlendirme fırsatı verecek yatırım hedefleri (kayıpları durdur) oluşturarak pratik sağlannnabilir. Zaman içinde çizdiğiniz destek ve direnç noktalarından yararlandığınızda bu çalışmaların ne kadar faydalı olduğunun farkına varacaksınız. Bu göstergeler teknik analiz yöntemlerinin yardımcı unsurları olarak görülse de, çizelgeleri yorumlamanın temel unsurlarıdır. Bu nedenle birikimlerini finansal piyasalarda değerlendirmek isteyen kişilerin mutlaka destek ve direnç kavramlarını bilmeleri gerekmektedir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.