Editörden SeçmelerKripto Rehber

ICO Nedir Hangi Amaçla Kullanılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ICO’lar olarak da adlandırılan İlk coin Arzları, projeler için para toplama yöntemidir. Bu durumda, jetonlar veya kripto para birimleri, takas platformları gibi daha büyük pazarlarda listelenmeden önce yatırımcıların kullanımına sunulur.

ICO Nedir Ne Amaçla Kullanılır?

Yatırımcılar, en ucuzken jeton satın almanın tercih edilir olduğuna inandıkları için, özellikle ICO’lara katılmaya isteklidirler.

Bazı kripto para birimleri, ICO’ların yatırımcılara büyük pazarlara ulaştıklarında yükseleceklerini sık sık vaat etmelerine rağmen, borsalarda mevcut olduktan sonra ICO değerlerinin altında işlem görüyor. Bundan dolayı daha fazla araştırma yapmadan herhangi bir işlem yapmayın.

Ico Nedir Ne Amaçla Kullanılır?

ICO Nedir?

Uygulamada, bir ICO bir halka arz modelidir. ICO’ların trendi, çoğunlukla, uzayda yeni başlayanlar tarafından gerçekleştirilecek yeni blockchain teknolojileri ve altyapıları üzerindeki çalışmaları kapsamaktadır.

ICO’lar başlamadan önce erken yatırımcılara profesyonel olarak token’ların bir kısmını sunar. Bu uygulama ön satış olarak bilinir. Bu, daha fazla tanıtıma ihtiyaç duymaları halinde şirket tarafından potansiyel olarak zarar görebilecek etkili yatırımcılardan destek sağlamak için gerçekleştirilir.

Erken yatırımcılar için orantısız olarak büyük ikramiyeler sunan ICO’lara karşı dikkatli olunması tavsiye edilir. Bu tür madeni paralar ihraç için satılma eğilimindedir ve değerleri genellikle düşer.

Bir ICO, (Soft Cap) Soft Capital Support olarak bilinen noktaya ulaştığında tamamlanmış sayılır. Yumuşak sermaye, projenin ilerlemesi için gerekli olan önceden belirlenmiş minimum miktardır. ICO yumuşak sermayeye ulaşamazsa, tüm katkılar yatırımcılara iade edilir veya iade edilmelidir. Çünkü bu durumlarda bunu yapmayan ICO’lar olduğunu

Bu ICO fikirleri, Beyaz Kitap olarak bilinen bir belgede detaylandırılmıştır. Potansiyel bir ICO yatırımcısı olarak teknik incelemeyi okumanız ve bilinçli olarak fikrin uygulanabilir olup olmadığını araştırmanız ve sonuca varmanız çok önemlidir.

ICO’nun bir parçası olarak verilen projenin başarılı olup olmadığını iki faktör belirleyecektir. Ekibin vaatlerini yerine getirme yeteneğinin farkında olmak çok önemlidir. Ekibin LinkedIn profillerini incelemek, önceki işlerini yapıp yapmadıkları konusunda iyi bir ipucu olabilir.

Son olarak, bir ICO’nun en büyük ayırt edici özelliği yol haritasıdır. Şirketin ürün geliştirmede belirli kilometre taşlarını nasıl ve ne zaman atacağını ayrıntılarıyla anlatan bu belge çok önemlidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.