Haberler

Thodex Davasında Sıcak Gelişme!

Mahkeme Faruk Fatih Özer için Tutuklama Kararı Çıkarılmasına Karar Verdi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Thodex davasında sıcak gelişme. Mahkeme, 356 milyon dolarlık dolandırıcılık ve kârla ortadan kaybolan Faruk Fatih Özer hakkında Vergi Usul Kanunu’nu çiğnemek suçlamasıyla açılan yeni davada ilk kararını verdi.

Buna göre yıllar önce Vergi Denetleme Kurulu’na evrak teslim etmediği tespit edilen ve vergi kaçırmaya başlayan Özer hakkında ikinci bir şikayette bulunuldu. Özer’in suçlu bulunarak üç yıla kadar hapis cezasına çarptırıldığı davaya avukatları da katıldı. Avukatlar, Özer’in beraatini talep etmek için şu ifadeleri kullandı:

Müvekkilimiz şu an yurt dışındadır. Kırmızı bülten ile aranıyor. 2017 yılında şirket kurulmuş, 2021 yılında re’sen terk edilmiştir. Vergi Denetim Kurulu’nun istediği evraklara ilişkin gönderdiği tebligat 2021 yılında terkten sonra kayyum ile yönetilmekteyken yapılmıştır. Dolayısıyla mücbir sebep hali mevcuttur. Derhal beraat kararı verilebilir. Sanık savunmasına ihtiyaç yok.

Mahkeme, Özer için tutuklama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.