Haberler

Ekosisteme Solana (SOL) Merkezli Yeni Bir Risk Sinyali!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto piyasaları Ekim 2023’ten itibaren hızlı bir yükseliş yaşadı ve bu yükselişle birlikte Solana yerel para birimi SOL ön plana çıktı. Ancak son zamanlarda artan kimlik avı ve cüzdan boşaltma saldırıları, Solana ekosistemine yönelik dikkat çekici bir uyarıyı beraberinde getirdi.

Güvenlik firması Chainalytics’e göre, SOL veritabanlı ekosistemi tehdit eden bir cüzdan boşaltma kiti etrafında birleşen büyük bir çevrimiçi topluluk bulunuyor ve bu topluluğun üye sayısı 6 binden fazla. Chainalytics’in kıdemli istihbarat analisti Brian Carter, Solana boşaltma kitlerinin birkaç kanalda sunulduğunu ve başarılı olduğunu belirtti.

Ekosisteme Solana (Sol) Merkezli Yeni Bir Risk Sinyali!

Carter, en başarılı boşaltma kitlerinin esnek olduğunu ve farklı yöntemler kullanarak çeşitli varlıkları hedef aldığını ifade etti. Ayrıca, “Bugün suçlarda kullanılan tahliye kitlerinin çoğu Solana’ya özel veya onunla sınırlı değil” dedi. Carter, tehdidi azaltmak için yakın zamanda Solana süzgeçlerine karşı koruma uygulayan Wallet Guard gibi araçların kullanılmasını da önerdi.

Son zamanlarda, Solana tabanlı drenajlara sahip kullanıcıları hedef alan kötü amaçlı merkezi olmayan uygulamaların sayısı giderek artıyor.

Blockchain güvenlik firması CertiK’e göre, birçok siber suçlu Aralık ayında Solana’ya yönelik kitler sunmaya başladı. CertiK tarafından paylaşılan ekran görüntülerine göre, bu kitler özel hacker sohbet gruplarında ve dark web’de satılıyor ve ayda 250 dolar gibi düşük bir fiyata satın alınabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.