Haberler

Twitter Hissedarlarından Elon Musk’a “geç bildirim” Davası!

Elon Musk, bir dönem sahibi olduğu Tesla'nın yanı sıra çeşitli hisse senetleri ve kripto para birimleri hakkında tweet atması üzerine Twitter yatırımcıları tarafından dava edildi ve Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan uyarı aldı. Musk'ın Twitter'dan satın aldığı hisseleri zamanında açıklayamaması, yatırımcıların satın alma işleminden kâr edemeyeceklerini iddia etmesiyle hukuk mücadelesine yol açtı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, bir grup Twitter hissedarı tarafından, edindiği çok sayıda hisseyi zamanında bildirmeyi ihmal ettiği iddiasıyla dava ediliyor. Musk, Ocak ayında Twitter hisselerini satın almaya başladı ve resmi açıklama 4 Nisan’da yapıldı. Musk’ın Twitter hisselerini satın alması, sosyal medya devinin hisse fiyatında %25’in üzerinde bir artışa neden oldu.

Bildiri Geç Mi Yapıldı, Kanun Bu Konuda Ne Diyor?

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki federal “ticaret” düzenlemelerine göre, “Bir kişi bir şirketin hisselerinin %5’inden fazlasını satın almaya başladığında, bunu 10 gün içinde SEC’e bildirmelidir”. Musk’ın 14 Mart’ta Ocak ayında almaya başladığı hisselerde %5’lik sınırı geçtiği iddia ediliyor. Sonuç olarak, popüler iş adamının hissesini en geç 24 Mart’a kadar Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu‘na (SEC) hisse bildirimini yapması gerekiyordu.

Twitter Hissedarlarından Elon Musk'A “Geç Bildirim” Davası!
Twitter Hissedarlarından Elon Musk’A “Geç Bildirim” Davası!

Dava New York’tan Açıldı!

CNBC’ye göre Musk, dün New York’ta Block & Leviton hukuk firması tarafından bir grup Twitter hissedarı adına gecikme ve bazı kazançlardan mahrum bırakıldığı iddiasıyla dava edildi.

Davacılar, Musk’ın hisse senedi alımını açıklamadığı için Twitter hisse senedi fiyatlarının yükselmediğini ve onun hisse senetlerini düşük fiyattan satın almaya devam ettiği suçlamasında bulunuyor.

Milyonlarca Dolarlık Kâr

Konuyla ilgili CNBC ile konuşan bazı hukuk ve finans uzmanlarına göre Musk, geç bildirim  sonucunda 156 milyon dolarlık net kar elde etmiş olabilir. Konuyla ilgili olarak bir avukat tarafından şu ifadeler kullanıldı:

“Açık görünen şey, Elon Musk’ın 1933 tarihli Menkul Kıymetler Yasası’nın 13(d) ve 13(g) bölümleri uyarınca bir kamu kuruluşunda %5’lik bir mülkiyetin satın alınmasını bildirmek için 10 günlük başvuru tarihini kaçırdığıdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.