Haberler

Varlık Yönetim Devi WisdomTree’den Coinbase Seçimi!

ABD'de spot Bitcoin ETF'lerine yönelik gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Varlık yöneticisi WisdomTree, Bitcoin spot ETF'i saklama kuruluşu olarak Coinbase'i seçtiğini açıkladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’de spot Bitcoin ETF’lerine yönelik gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Varlık yöneticisi WisdomTree, Bitcoin spot ETF’i saklama kuruluşu olarak Coinbase’i seçtiğini açıkladı.

WisdomTree, dün spot Bitcoin borsa yatırım fonu ile ilgili ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı başvuruyu güncelledi. Şirket, 97 milyar dolar varlık yönetimiyle sektörde önde gelen bir konumda bulunuyor ve ürünlerini Coinbase borsasında saklama amacıyla kullanacaklarını duyurdu.

Gettyimages 1234552839

Bu gelişmeyle birlikte ABD’nin en büyük borsası olan Coinbase, spot Bitcoin ETF yarışında varlık saklama alanındaki liderliğini sürdürdü. Daha önce BlackRock, Fidelity, VanEck, Ark Invest’in 21Shares, Valkyrie ve Invesco gibi büyük oyuncular da aynı görev için Coinbase’i tercih etmişti.

BlackRock, haziran ayında yaptığı başvurunun ardından Coinbase’in hem saklama hem de gözetim-paylaşım ortağı olacağını duyurmuştu. Bu işbirliğiyle Coinbase, fonun hisselerini destekleyen kripto paraların saklanması misyonunu üstlenmiş olacak.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), geçen hafta spot Bitcoin ETF başvurularını değerlendirmek üzere sekiz günlük bir süre başlattı. Ancak kurum, iki başvuruya ilişkin bir kez daha erteleme kararı verdi.

SEC’nin WisdomTree’nin başvurusuna ilişkin kararını vermesi için süre 15 Ocak tarihine kadar devam ediyor. Bu süreçte, WisdomTree ve Coinbase’in işbirliği ve güvenilirlikleri üzerinde ayrıntılı bir değerlendirme yapılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.