Haberler

Mastercard Yöneticisinden CBDC Açıklaması!

Kripto para piyasası son dönemde büyük bir yükseliş trendi gösteriyor. Bu yükseliş, kripto para birimlerinin kullanımının artmasına ve benimsenme oranlarının yükselmesine yol açıyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası son dönemde büyük bir yükseliş trendi gösteriyor. Bu yükseliş, kripto para birimlerinin kullanımının artmasına ve benimsenme oranlarının yükselmesine yol açıyor. Bu süreçte ülkelerin merkez bankaları da blokzincir teknolojisi üzerinde çalışmalarını hızlandırdı.

Merkez bankaları, kendi dijital para birimlerini (CBDC) geliştirerek benimsenmeyi teşvik etmeye çalışıyor. Ancak Mastercard’ın Asya-Pasifik bölgesi blockchain ve dijital varlıklar yöneticisi Ashok Venkateshwaran, geleneksel paraların kullanımının hala rahat olduğunu ve CBDC’lerin gerekli olmadığını savunuyor.

Mastercard Yöneticisinden Cbdc Açıklaması!

Venkateshwaran, CBDC’lerin benimsenme sürecinin zorlu olduğunu belirtiyor. İnsanların henüz CBDC’leri tam anlamıyla benimsemediğini ifade eden Venkateshwaran, “CBDC’ler, harcamaları kolaylaştırıyor ve nakit paraya benziyor. Ancak geleneksel para birimleriyle benzerlikleri nedeniyle CBDC’lerin gerekli olmadığını düşünüyorum” diyor. Bu nedenle Venkateshwaran, CBDC’lerin haklı çıkmasının zor olduğunu ve birçok ülkenin CBDC altyapısını oluşturmanın oldukça zorlu bir süreç olduğunu ifade ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.