HaberlerBlockchain Haberleri

Yapılan Yeni Araştırma, Blockchain’in Merkeziyetsiz Yapısını Araştırıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yapılan yeni araştırma, blockchain’in merkeziyetsiz yapısını araştırıyor. Yeni bir araştırma, blockchain teknolojisinin merkezi olmayan yapısını sorguluyor.

Araştırma, madencilik havuzlarının ve süresi dolmuş Bitcoin node’larını, kötü niyetli kişilerin ağı kötüye kullanmasının ana yolları olduğunu ortaya koydu.

“Blockchain Merkeziyetsiz mi?” raporunda çalışmanın amacı, blockchain teknolojisinin aslında merkeziyetçi olup olmadığını belirlemekti.

Savunma İleri Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) analizi, blockchain’deki verilerin değiştirilemeyeceği iddiasına şüpheyle yaklaşıyor.

Değişmezlik, kriptografik güvenlik açıklarından yararlanarak değil, blockchain uygulamalarının ağ oluşturma ve konsensüs protokollerinin özellikleri altüst edilerek kırılabilir.

Çalışma, terkedilmiş Bitcoin node’larının ve şifrelenmemiş blok zinciri madencilik havuzlarının bilgisayar korsanlarının ağa nasıl erişmesini sağlayabileceğini vurguladı.

Araştırmaya göre, Bitcoin  node’larının büyük çoğunluğu ağı korumak için madenciliğe katılmadığından ve süresi dolan  node’ların blockchain’in hala aktif olduğundan, ağı bir blockchain  fork’una yol açabilecek fikir birliği hataları gibi güvenlik açıklarına maruz bıraktı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.