HaberlerBitcoin Haberleri

MicroStrategy CEO’sundan Türkiye ve Bitcoin Hakkında Yeni Açıklama!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yazılım geliştirici şirketi MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Türk lirası’nın ABD doları karşısında hızla değer kaybetmasinden sonra Bitcoin tavsiyesini yineledi.

MicroStrategy CEO’sundan Türkiye Açıklaması

Michael Saylor, daha önce kamu kurumlarının Bitcoin almasının faydalarından söz etmiş ve Türkiye merkez bankasına da  şöyle bir tavsiyede bulunmuştu:

“Türkiye, Merkez Bankası rezervlerine 5 milyar dolarlık Bitcoin ekleyebilir ve bu 5 sene içinde 50 milyar dolar değerine yükselebilir. Bu sayede para birimlerini güçlendirebilirler.”

Bununla birlikte Merkez bankası çok beklenen faiz kararını 18 Kasım’da açıkladı. Merkez bankası, politika faizini 100 baz puan indirimle %15 seviyesine çekti. USD/TRY kuru yükselişinin faiz indirimiyle hız kazanmasıyla birlikte dolar 11 TL’yi geçerek rekor tazeledi

Öte yandan yaptığı son açıklamada Bitcoin‘in Türkiye için umut olduğunu dile getiren Saylor, daha önceki tavsiyesini yineleyerek şunları söyledi:

“Bitcoin Türkiye için umuttur. Para birimi, mart ayından bu yana değerinin üçte birini kaybetti ve art arda dokuz yıl değer kaybı yaşadı. TL’den USD’ye dönüşüm sadece çöküşü yavaşlatacak, BTC’nin benimsenmesi ise hasarı tersine çevirecek ve ekonomiyi canlandıracaktır.”

Bunlara ek olarak, yapılan araştırmalar Türklerin Bitcoin ve kripto paralara ilgisinin arttığını gösteriyor. Datapool’un yaptığı bir araştırmada “Bitcoin” ile ilgili atılan tweetlerin dil sıramalası yapıldı ve İngilizce’nin ardından en çok Bitcoin tweet‘i atılan dilin Türkçe olduğu ortaya çıktı. Türklerin kripto paralara ilgi duymasının başlıca nedenlerinden birinin de Türk lirasının değer kaybı olduğu düşünülüyor.

Yazı kaleme alınırken Bitcoin son 24 saatte %4.41 artarak 58.511 dolardan işlem görüyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.