HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin Haberleri

1 trilyon dolarlık altyapı faturası onaylandı! Şifreleme İnovasyon Komitesi açıklaması!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

1 trilyon dolarlık altyapı faturası onaylandı! Şifreleme İnovasyon Komitesi açıklaması! Son aşamaya gelindiğine göre, kripto para yatırımcılarını da içeren bir altyapı tasarısı Temsilciler Meclisi’nden geçti. Biden imzaladıktan sonra tasarı yasal olacak. Ülkedeki kripto para yatırımcıları ve yeni başlayanlar, faturadaki belirsiz ifadelerle defalarca hayal kırıklığını dile getirdiler. Ancak tasarı, kripto para yatırımcılarının istediği değişiklikler yapılmadan onaylandı.

1 trilyon dolarlık altyapı faturası onaylandı

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, endişesini dile getiren ilk kişilerden biriydi. Altyapı tasarısındaki 6050I hükmüne değinen Armstrong bunu bir felaket olarak görüyor. Bu maddeye göre DeFi gibi birçok kripto odaklı model ceza kapsamına alınabilir. Merkezi olmayan finans platformları (DeFi) gizliliğine önem veren ve kriptonun yasak olduğu bölgelerde yaşayan insanlar tarafından yoğun olarak kullanılıyor.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong, bu tasarıdaki karmaşadan da şikayeti bulunuyor.

Kripto İnovasyon Konseyi İtiraz Ediyor

Aynı zamanda, Şifreleme İnovasyon Komitesi memnuniyetsizliğini ifade eden bir mektup yayınladı. Aslında, CCİ ilk olarak madenciler ve geliştiriciler gibi diğer tarafların kesinlikle “broker” olmasalar bile düzenlenebileceğine dikkat çekti. Ardından talep sonucunda ortaya çıkabilecek “gereksiz mali denetimi” kınadı. Son olarak, CCİ Kongre’den daha açık olmasını istedi.

Peki, panik yapmak gerçekten gerekli mi? Bu faturadaki temel sorun, ABD vergi yasasının bir parçası olan 6050I’dir. Bu bölümdeki olası değişiklikler, “kripto para birimi” alıcısını, gönderenin kişisel bilgilerini belirli bir zaman çerçevesi içinde toplamak, depolamak ve hükümete bildirmekten sorumlu hale getirebilir.

Tasarı yasalaşırsa, kurallar 2023’ten itibaren yürürlüğe girecek. Bağımsız avukat Abraham Sutherland (Abraham Sutherland) 6050I hakkında şunları söyledi:

6050I Bölümünde önerilen değişiklik, geniş bir senaryo yelpazesinde, 10.000 doların üzerinde dijital varlık (kripto para) alan “herhangi bir kişinin”, gönderenin Sosyal Güvenlik numarası da dahil olmak üzere kişisel bilgilerini doğrulaması ve hükümete bir rapor sunması gerektiğini belirtir. Eğer 15 gün içinde bu bildirilmezse para cezası veya hapis yaptırımları söz konusu olacaktır”.

Söylemeye gerek yok, KYC gereksinimleri, DeFi‘nin standart ilkelerini ihlal ediyor. Kripto para alıcıları buna uymak istese bile, gerekli bilgileri doğrulamak ve hatta toplamak için uygun bir yöntem yoktur. Bu, kripto endüstrisindeki insanların hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği anlamına geliyor.

Öte yandan Peter McCormack, tasarıdaki gereklilikleri “gizliliğin göz ardı edilmesi” olarak yorumladı. Böylesine önemli bir yasa tasarısının tam olarak tartışılmaması, eksik ve yanlış kabul edilmesi pek çok sorunu beraberinde getirecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.