HaberlerAltcoin HaberleriEditörden Seçmeler

2021’in En Çok Kazandıran Kripto Paraları

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto paraların hayatımıza hızlı girişinden ve çalkantılı iniş çıkışlarından itibaren birçok insanın en merak ettiği konulardan biri de 2021 yılının en çok kazandıran kripto paralarıdır.

Dolara endeksli olmamaları, birçok yatırım araçlarından farklı olan bir altyapıya sahip olmaları ve piyasadan bağımsız yani merkezsiz bir sistem sunduklarından dolayı, çoğu yatırımcının hangi coinlerin kazançlı bir yatırım olacağını tahmin edilebilme olasılığı zorlaşıyor. Bu yazımızda 2021 yılında hangi kripto paraların en çok kazandıran kripto paralar olduğunu açıklayacağız.

Ani düşüşün ardından yavaş yavaş eski performansını geri kazanan Bitcoin, bu yılda en çok kazandıran kripto paralar listesinin başına çekecek gibi gözüküyor. Yatırım dünyasında adından fazlasıyla söz ettiren Bitcoin, bu yılın başından itibaren sağladığı kazançlarla yatırımcıları mutlu etmişti.

Yükselişiyle birlikte ilgileri daha fazla üzerine çeken Bitcoin, 2021 yılının en çok kazandıran kripto paraları arasına gireceği tahmin ediliyor.

Bitcoin’den sonra 2021 yılında kazanç sağlayabilecek bir diğer kripto para ise en büyük altcoin olarak bilinen ve DeFi sektörünün hakimi olarak kabul edilen Ethereum’dur.

EN ÇOK KAZANDIRAN 7 ALTCOIN

1.     BAKERYSWAP COIN

Binance Smart Chain ağında oluşturulmuş, herhangi bir merkezi olmayan ve yönetim şekli olarak Bake Coin kullanan bir borsa sistemidir. Yatırımcılarına ağın içerisinde bulunan diğer kripto paralardan ve Bake kazanma şansı sağlarken, çok düşük işlem ücretleriyle işlerinizi halletmenize olanak sağlar. Bakeryswap Coin’in yerel tokeni olan Bake Token’in teması yemek ile alakalıdır bu yüzden latte, croissant veya waffle gibi yiyecek ve içecek havuzlarına token yatırılabilir.

2.     ECOMI (OMI COIN)

Ecomi Coin, kripto para birimlerinin güvenliği konusunda oldukça titiz davranan ve bu güvenliği sürdürmeyi amaçlayan Ecomi adı verilen Singapur merkezli platformun yerel para birimidir. NFT’ler yoluyla herhangi bir tehlike olmadan sadece bir ağ üzerinden işlem yapabilme olanağı sunar. VeVe adı verilen uygulama sayesinde tek merkezli sunum yapar. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar isteklerine göre ortak, nadir veya benzersiz dijital koleksiyonlara istedikleri zaman erişim sağlayabilirler.

3.     DOGECOIN (DOGE)

2013 tarihinde piyasa sürülen Litecoin tabanlı bir para birimi olan Dogecoin, diğer bankacılık işlemlerinden farklı olarak yatırımcılarından işlem ücreti almazken, eğlenceli tasarımı ve ödeme şekliyle kripto para piyasasını bir üst seviyeye taşır. Tesla’nın CEO’su Elon Musk tarafından desteklendiği açıkla bilinen Dogecoin’in piyasada yükselişi son hızla devam ediyor ve 2021 yılının en çok kazandıran kripto paralarına dahil olacağı düşünülüyor.

4.     PANCAKE SWAP COIN (CAKE)

Bir diğer yiyecek temalı olan ve Binance Smart Chain ağı üzerinden kurulan Pancake Swap, kullanıcılarına BEP-20 yerel tokenların alım satımı imkanını verirken, sahip oldukları yatırımlarını istedikleri zaman kilitleyerek ‘’yield farming’’ denilen yolla pasif para kazanmalarını da sağlar. Yerel para birimi ise CAKE olarak isimlendirilmiştir. AMM adı verilen otomatik piyasa yapıcı modelini sunar.

5.     DENT COIN (DENT)

Dent Wireless Limited adlı şirkete bağlı olarak hizmet sunan ERC-20, Dent Coin’in amacı, mobil verileri özgürleştirmek amacıyla Ethereum Blockchain yoluyla verilerin alım satımına ve bağışına izin vermektir.Bu endüstrinin göbeğinde yer alan Dent Coin, global veri endüstrisini baştan aşağı değiştirmeye yönelik iddialarda bulunur. Diğerlerine kıyasla Dent’in kullanımı daha kolay ve ucuzdur.

6.     FANTOM (FTM)

Fantom ve ürünleriyle ilgili firma The Fantom Foundation faaliyetlerine Aralık 2019’da başlamıştır. DAG adı verilen teknolojiyi kullanarak işlem araçları arasındaki uyumluluğu başarır. Hangi işlemin doğru hangisinin yanlış olduğunu otomatik olarak ölçebilen bir sisteme sahiptir.

Asıl amacı akıllı sözleşme platformları ile ilgili sorunları çözüme kavuşturmak olan Fantom’un yerel tokeni FTM’dir. Özellikle iki saniye altına kadar inebilen işlem hızı sayesinde tanınır. Özel olarak geliştirilen algoritmasını kullanır ve yatırımcılarına DeFi hizmetleri sunar. Yatırımcılar ağ üzerinden gerçekleşen transfer işlemleri sonucundaki ücretleri ödeyip site üzerindeki hareketliliği FTM token kullanarak sağlayabilirler.

7.     POLYGON (MATIC)

Yerel birimi MATIC olan ve ağı Ethereum ile uyumlu olan Blockchain’lerden oluşan Polygon’un asıl amacı yan zincirler sayesinde ölçeklenebilirliği yükseltmektir. Aynı zamanda yatırımcılara dada hızlı ve ucuz işlem vaadinde de bulunur.

ERC-20 tokeni olarak adlandırılan MATIC, yatırımcılar tarafından güvenliği sağlamak, ücret ödemek veya ağ yönetimine katılmak gibi bir sürü işlemde rahatça kullanılabilir. Şimdilik sadece Ethereum ile uyumlu olduğunu bilinen Polygon’un, ilerleyen günlerde Ethereum gibi daha fazla Blockchain’in ile uyum içerisine girmeyi hedeflediği biliniyor.

Sözkonusu kripto para piyasası olduğunda her şeyin saniyeler içinde değişebileceği aşikar olsa da, geçmiş ve şu anki kripto verileri bize 2021 yılının en çok para kazandıran kripto paraları ve kripto para geleceği hakkında birçok data sağlayabilir.

Bunun yanı sıra, 2021 yılında en çok kazanç getiren birimlerden çoğu düşüşe geçebilir veya uzun süreden beri düşüşte olan bir kripto birimi beklenmedik bir anda yükselişe de geçebilir.

Bu yüzden bu denli değişken bir piyasadan söz ederken verilerin önemini kavramak ile birlikte aniden güvenilen bir yatırımın yerle bir olabileceği ihtimali de göz önünde bulundurulmalıdır.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.