Haberler

Binance’in, Rusya Tarafından Verilen Bazı Banka Kartları Aracılığıyla Fiat Mevduatlarını Askıya Aldığı Bildiriliyor

Bazı yaptırımlı Rus bankalarının müşterileri Binance'de fiat para yatıramaz veya kripto satın alamaz hale geldi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Binance kripto borsasında fiat para yatırmaya veya dijital varlık satın almaya çalışan bazı Rus kullanıcılar, bugün yerel banka kartlarının şu anda desteklenmediğini bildiren bir uyarı mesajıyla karşılaştı.

“Şu anda ülkenizde verilen banka kartlarını destekleyemiyoruz.”

İyi tarafından bakıldığında, borsa zaten “bunu mümkün olan en kısa sürede bir olasılık haline getirmek için çalıştığını” belirtti.

Özellikle, Binance Russia‘nın Telegram’daki destek kanalı ve resmi Twitter hesabı henüz ilgili herhangi bir duyuru yayınlamadı. Aksine, borsanın Telegram yöneticileri “şimdilik Binance normal şekilde çalışıyor” iddiasında bulunuyor.

Benzer şekilde, Binance Rusya’nın bir sözcüsü CryptoSlate’e “bir tür hata olmalı” dedi.

“Kimse hiçbir şeyi engellemedi. Bu muhtemelen bir tür hatadır. Bir şeyi değiştirirsek kullanıcılarımızı bilgilendiririz.” şeklinde ifade ettiler.

CryptoSlate, Sberbank (son zamanlarda çeşitli batı yaptırımlarının hedefi olan kurumlardan biri) tarafından verilen kartların Binance tarafından reddedildiğini doğrulayabildi.

Öte yandan bazı kullanıcılar, örneğin Tinkoff tarafından verilen kartların hizmet kesintisinden etkilenmediğini de bildirdi. Özellikle, bu Rus bankasına şu ana kadar herhangi bir yaptırım uygulanmadı.

Ukrayna Çatışmasının Sonuçları

CryptoSlate’in daha önce bildirdiği gibi, Rusya ekonomisinin çok sayıda sektörü, ülkenin komşu Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından şu anda düşüş eğiliminde.

Hafta sonu boyunca, birkaç ülke (yani ABD ve birkaç AB üyesi), Rusya’ya karşı, diğer şeylerin yanı sıra, bazı yerel bankaların Dünya Çapında Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Derneği’ne erişmesini engelleyecek katı ekonomik yaptırımlar açıkladı.

Bu yaptırımlar Alman enerji krizinden kaçınmak için “dikkatle seçilirken”, Rusya ekonomisi etkilerini şimdiden hissediyor. Ruble çökerken, bazı kullanıcıların Bitcoin satın almak için piyasa fiyatının 20.000$ üzerinde ödeme yaptığı bildiriliyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.