Ethereum HaberleriHaberler

Ronin Hack’inde Kuzey Kore’nin Sorumlu Olduğundan Şüpheleniliyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ronin hack’inde Kuzey Kore’nin sorumlu olduğundan şüpheleniliyor. Chainalysis’e göre, 625 milyon dolarlık Ronin hack’i, Kuzey Kore hükümeti tarafından yönetildiği düşünülen Lazarus Group tarafından gerçekleştirildi.

Ronin saldırısında kullanılan Ethereum adresi, ABD Hazine Bakanlığı tarafından tutulan Özel Olarak Belirlenmiş Vatandaşlar ve Engellenen Kişiler (SDN) listesinde yer alıyor.

Saldırıda kullanılan Eth adresine 173.600 Eth ve 25.5 milyon USDC gönderildi. Yayınlandığı sırada, Ethereun’un cüzdanı Ethereum’da 445 milyon dolar içeriyordu.

DeFi tarihindeki en büyük saldırı, popüler oyna-kazan oyunu Axie Infinity için yeni kurulan bir Ethereum yan zinciri olan Ronin’e oldu.

Axie Infinity’nin yaratıcısı Sky Mavis, saldırıdan etkilenen tüketiciler için şimdiye kadar 150 milyon dolar topladı.

Chainalysis’e göre, Kuzey Koreli bilgisayar korsanları geçen yıl 400 milyon dolar değerinde kripto para çaldı ve bunların çoğu Ethereum blok zincirinde gerçekleşti. Saldırıların çoğu, Kuzey Kore istihbarat bakanlığına bağlı Lazarus Grubu tarafından gerçekleştirildi.

Bu nakit, iddiaya göre Kim Jong Un rejimi tarafından nükleer ve balistik füze gelişimini finanse etmek için kullanıldı.,

Lazarus Group sadece kripto firmalarının peşinde değil. Sony Pictures, Bangladeş Merkez Bankası ve bir dizi ilaç şirketi de bilgisayar korsanlığı organizasyonu tarafından hedef alındı. Ayrıca dünya genelinde yaklaşık 200.000 sisteme bulaşan WannaCry saldırısı da aynı kuruluş tarafından gerçekleştirildi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.