Haberler

Dev Fon Yönetim Şirketi İflas Eden FTX’e Yatırım Yaptığını Doğruladı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yatırım dünyasının en büyük fon yönetim şirketlerinden BlackRock CEO’su Larry Fink, kripto para yatırımcılarının merak ettiği soruları yanıtladı. New York Times tarafından düzenlenen Dealbook konferansına katılan Fink, iflas eden FTX borsasına yatırım yapıp yapmadıkları konusuna açıklık getirdi. Varlık yönetim şirketinin FTX çöküşünden sonra içeride parasının kaldığı iddia ediliyordu. BlackRock CEO’su Larry Fink, bu iddialara yanıt vererek iflas sürecinden önce FTX’e 24 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını doğruladı.

FTX’in Ani Çöküşü

Ftx Manset 5

En büyük kripto para borsalarından biri olarak gösterilen FTX, likidite krizine girdikten kısa bir süre sonra Bölüm 11 iflas başvurusu yaptı. Dev borsanın ani çöküşü kripto para sektörünü temelinden sarsacak sonuçlar doğurdu. Yatırımcıların merkezi kripto para borsalarına olan güveni azalırken yatırım şirketleri de ciddi zararlarla karşılaştı. BlackRock CEO’su Larry Fink, şirketin FTX’in iflas başvurusundan önce borsaya 24 milyon dolar yatırım yaptığını söyledi.

1 Milyondan Fazla Alacaklısı Var

BlackRock CEO’su Larry Fink, çöken FTX borsasına 213.5 milyon dolar yatırım yapan BlackRock ve risk sermayesi şirketi Sequoia hakkında açıklamalar yaptı. Bu yatırımlarda FTX’in yanıltması olup olmadığı konusunda spekülasyon yapmayacağını belirten Fink, yasal sürecin takipçisi olacaklarını dile getirdi. İflas etmeden önce dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olarak gösterilen FTX’in çöküş sonrası 1 milyondan fazla alacaklısı bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.