Bitcoin Haberleri

JP Morgan CEO’su yine Bitcoin’i hedef aldı: Kirli ve pahalı, asla satın almayacağım

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bitcoin’i (BTC) ve genel olarak kripto paraları sık sık eleştirmesiyle bilinen, dev bankacılık kuruluşu JP Morgan’ın CEO’su Jamie Dimon, bir kez daha Bitcoin’i hedef aldı. Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) etkinliğinde açıklamalarda bulunan Dimon, bir taraftan blok zinciri teknolojisinden övgü ile söz ederken, diğer taraftan blok zinciri teknolojisi üzerine inşa edilen kripto para birimleri için “ponzi şeması” nitelendirmesini kullandı. Ünlü CEO, kripto para sektöründe çok fazla yasadışı faaliyet olduğunu düşündüğünü de belirtti.

“ASLA KRİPTO PARA SATIN ALMAYACAĞIM”

Jamie Dimon Bitcoin

Yaptığı konuşmada Bitcoin’e ayrıca değinen Jamie Dimon, Bitcoin’i “kirli ve pahalı” olarak gördüğünü dile getirdi. Dimon açıklamasında, “Bitcoin ve kripto para birimlerini asla satın almayacağım. Kripto para birimlerinin aslında hiçbir şey yapmadığına inanıyorum ve bunların neden bu kadar değerli olduğunu bilmiyorum” dedi. Öte yandan açıklamalarında yükselen enflasyondan ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal sıkılaştırma politikasından da söz eden Jamie Dimon, Fed’in çok arzulanan bir yumuşak inişi gerçekleştirme kabiliyetine yönelik şüphelerinin olduğunu belirtti.

JAMIE DIMON’DAN HİSSE SENEDİ PİYASA TAHMİNİ

Fed’in yumuşak bir iniş gerçekleştirmesi konusunda şüphelerinin olduğunu belirten CEO, buna rağmen Fed Başkanı Jerome Powell’a güveninin tam olduğunu belirtti ve Powell’ı “son derece yüksek kabiliyetli” biri olarak tanımladı. Öte yandan Dimon, ABD hisse senedi piyasasının halihazırda görülen düzeltmeler sırasında yüzde 30 oranda düşüş yaşayabileceğini tahmin ettiğini de ifade etti.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberde yer alan açıklamalar ve yorumlar, bahsi geçen şahısların kişisel fikirleridir ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.