Ethereum Haberleri

Ethereum Vakfı Ropsten Test Ağını Kapatıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

En büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH) arkasındaki kuruluş Ethereum Vakfı’ndan yeni bir açıklama geldi. Geliştiricilerin imzasıyla yayınlanan blog yazısında Ethereum blok zincirindeki Ropsten test ağının (testnet) kapatılmaya başlandığı belirtildi. Geliştiriciler, bu test ağına katılmayı kademeli olarak bırakmış ve testnet katılım oranının ciddi seviyede düşmesine yol açmıştı. Bu kararın alınmasında katılımcı sayısının azalması etkili oldu. Ethereum Vakfı ayrıca testnet ağının 15-31 Aralık 2022 tarihleri arasında tamamen kapatılmasını bekliyor.

Ethereum Geliştiricilerinin İlgisini Kaybetti

Ethereum Yükseli̇şleri̇ni̇ Sürdürüyor

Lider altcoin Ethereum Vakfı yeni bir blog gönderisi yayınladı. Ethereum geliştiricileri ETH mainnet olarak bilinen ana ağı kullanıma sunmadan önce yazılımları çalıştırabilmek için test ağlarını kullanıyor. Ethereum geliştiricilerinin son birkaç aydır Ropsten test ağına katılmayı kademeli olarak bıraktıkları biliniyordu.

Testnet katılım oranlarının azalmasıyla birlikte Ethereum Vakfı bu ağın kapatılacağını duyurdu. Ethereum ekibi Rinkeby test ağını da 2023 yılı ortalarında kapatacak. Geliştiricilerin Rinkeby test ağında çalıştırdıkları uygulamaları Goerli veya Sepolia’dan birine taşımak için belirli bir zaman tanınacak.

Geliştiriciler Goerli ve Sepolia Ağlarını Seçiyor

Ethereum Vakfı, Merge güncellemesi sonrasında Goerli ve Sepolia testnet ağlarını ön plana çıkardı. Her iki sistem de PoS’a geçiş yaptığı için Ethereum blok zincirinin güncel olarak faaliyet gösterdiği ortama en çok benzeyen yapılar bunlardır. Ethereum test ağları, blok zincirinin Proof of Work sisteminden Proof of Stake konsensüs mekanizmasına geçişi olan Merge yükseltmesinden önce önemli görevlere sahipti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.