Haberler

Kripto Karşıtı Elizabeth Warren’den İlginç İddia!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto karşıtlarının ses getiren isimlerinden Elizabeth Warren, Hamas’ın kripto kullanımını gündeme getirerek kendi savaşını körüklemeye devam ediyor. Warren, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısını kripto paralara karşı bir silah olarak kullanıyor.

ABD’deki 100’den fazla milletvekili, Warren liderliğindeki Biden yönetimine, Hamas ve bağlı kuruluşlarının kripto kullanımıyla ilgili bir mektup gönderdi. Mektupta, “Kongre ve yönetim, yasadışı finans risklerini kapsamlı bir şekilde ele almak için harekete geçmelidir” ifadesine yer verildi.

Milletvekilleri, Hamas’ın kripto finansmanının ayrıntılı bir şekilde incelenmesini talep etmektedir. Ayrıca Biden yönetiminden, Hamas’ın kontrolündeki cüzdanlarda bulunan kripto varlıklarının değerinin tespit edilmesi istenmektedir. Hamas ile diğer militan gruplara kripto gönderilmesini kolaylaştıran aktörlerin önüne geçilmesi gerektiği vurguluyor.

Kripto Karşıtı Elizabeth Warren'Den İlginç İddia!

Kripto Karşıtı Warren Hamasın Savaşta Kripto Paralarla Hareket Ettiğini İddia Etti!

Hazine Bakanı Janet Yellen, Hamas’ın fon toplama ve kullanma kabiliyetlerini engellemek için gerekli adımları atacaklarını belirtiyor. Yellen, Hamas varlıklarının yetki alanlarında takip edildiğini ve yaptırım uygulanacağını vurguluyor.

ABD, Hamas, IŞİD ve El Kaide’ye bağlı bir örgütün para transferi için Buy Cash Money and Money Transfer Company adlı bir şirketi kullandığını duyurdu.. Bu bağlamda ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), söz konusu kripto operatörüne yaptırım uyguladığını açıklamıştır. İsrail ise Hamas’ın Binance borsasındaki hesaplarını dondurdu.

Bununla birlikte kripto analiz şirketi Chainalysis, Hamas ve diğer gruplara gönderilen milyonlarca dolarlık raporların hatalı analizlere dayandığını bildirmiştir. Şirket, Wall Street Journal’da yayınlanan haberin abartılı olduğunu iddia ediyor.

Kripto paraların terör finansmanında kullanılması konusu, uluslararası düzeyde büyük bir endişe kaynağı olmuştur. Bu nedenle ABD yönetimi ve diğer ülkeler, kripto para birimlerinin yasadışı faaliyetlerde kullanılmasını engellemek için sıkı önlemler almaktadır. Ancak, bu konuda doğru ve dengeli bir yaklaşımın benimsenmesi de oldukça önemli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.