Borsa HaberleriHaberler

 Binance, Avustralya Regülatörleri Tarafından İncelemeye Alındı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Binance, Avustralya’daki faaliyetleriyle ilgili sorunlar nedeniyle ülkenin düzenleyici kurumu ASIC tarafından incelenmeye alındı.

Dünya çapında popüler kripto borsası Binance, son zamanlarda birçok regülatörle çatışıyor. FTX’in iflasından sonra Binance, dünyanın en büyük borsası olduklarını iddia etti. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) bu nedenle saldırılara açık olacaklarını belirtti.

Binance, Avustralya Düzenleyicisi ASIC’in Radarında!

Bloomberg’in haberine göre, ASIC, Binance’in Avustralya’daki operasyonlarına ilişkin bir araştırma başlattı. Bu araştırmanın başlangıcı, Binance’in Avustralya’daki bir kullanıcıya gönderdiği bir bildirimle ilgili. WuBlockchain’e göre, Binance, Avustralyalı bir kullanıcının türev hesabını kapatmasını istedi.

Bu iddiadan sonra, Binance’in Avustralya’daki türev borsasının kapatılacağına dair tartışmalar başladı. Binance, bu sorunların farkında olduklarını ve çözmek için çaba gösterdiklerini belirtti. Binance, konuyla ilgili olarak şunları açıkladı:

“Ekibimiz, yanlışlıkla “Toptan Yatırımcılar” olarak sınıflandırılan birkaç Avustralyalı kullanıcı belirledi. Avustralya düzenlemeleri gereği, bu kullanıcılara bilgi vermemiz ve türev pozisyonlarının kapatılması gerekiyordu.”

Binance ayrıca, Avustralya’daki kullanıcıların yaşadığı sorunların çözümü için adımlar attıklarını ve kullanıcıların zararlarını karşılayacaklarını da sözlerine ekledi.

Avustralya’nın regülatörü ASIC, Binance’in “perakende müşteriler” ve “toptan müşteriler” arasında nasıl ayrım yaptığını incelemek için harekete geçti. ASIC, Binance Australia’nın türev işlemlerini araştırmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.