Haberler

ABD Adalet Bakanlığı 575 Milyon Dolar Dolandıran Estonyalıların Peşinde

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında belirsizlik sürerken ABD Adalet Bakanlığı yeni bir kripto para dolandırıcılık davası ile gündeme geldi. İddialara göre ABD’de iki Estonya vatandaşı, dünya çapında yüz binlerce kripto para yatırımcısını dolandırdı. İki sanık hakkında hızlı bir soruşturma başlatılırken dolandırıcıların 575 milyon dolarlık kripto para varlığını kendi hesaplarına geçirdikleri iddia edildi. ABD basınında geniş yankı bulan iddianameye göre Estonya’nın Talinn kentinde yaşayan Sergei Potapenko ve Ivan Turogin, kripto para birimi kullanarak dolandırıcılık yapmaktan suçlandı.

Yatırımcı Fonlarıyla Lüks Araba Aldılar

Luks Arac

İddialara göre Estonya vatandaşı iki kişi, 575 milyon dolarlık dolandırıcılık gelirlerini aklama için çeşitli paravan şirketler kurup lüks otomobiller satın aldılar. Estonya’da lüks gayrimenkullere yatırım yaptıkları öğrenilen iki sanık hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıldı. 2013 yılında faaliyete geçen HashCoins kripto para madencilik ekipmanı üreticisi şirketin de bu dolandırıcılık olaylarına dahil edildiği iddia edildi.

ABD Adalet Bakanlığı savcılarına göre HashCoins hiçbir zaman kripto para madencilik ekipmanı üretmedi. Firma bunun yerine açık piyasadan satın alınan madencilik ekipmanlarını yeniden sattı ve satışların sevkiyatını geciktirerek piyasa manipülasyonu yaptı. Sanıkların 2015 yılında HashFlare adında bir şirket daha kurarak dolandırıcılık yaptıkları iddia ediliyor. İki Estonya vatandaşının 16’şar kez dolandırıcılık yapmak ve birer kez kara para aklamak için komplo kurmak suçlarından yargılanacağı belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.